Cuma, Nisan 26, 2024

Facebook Mikrofonlardan Ses Kayıt Ediyormu?

Paylaş

silkroad gaminggentr

ABD‘de şuan canlı devam eden ve bir çok yayın tarafından canlı yayınlanan gizlilik soruşturması kapsamında ifade veren Mark Zuckerberg senatör Gary Peters‘in Evet ya da hayır demesini isteyerek, Facebook, kullanıcıların kişisel bilgilerini zenginleştirmek için mobil cihazlardan elde edilen sesleri kullanıyor mu? sorusunu cevapladı.

 

Screen Shot 2016 06 20 at 14.24.34

Zuckerberg soru karşısında anında cevap vererek hayır dedi. Ardından ‘Senatör, bunu açıklığa kavuşturalım, mikrofona neler olup bittiğini dinlediğimiz ve bunu reklamlar için kullandığımız bu komplo teorisinden bahsediyorsunuz. Açık olmak gerekirse, kullanıcıların cihazlarında video çekmelerine ve bunları paylaşmasına izin veriyoruz ve videoların sesi var, bu yüzden bir video çekerken yapıyoruz, bunu kaydediyoruz ve videoyu daha iyi hale getirerek hizmetinizi daha iyi hale getirmek için kullanıyoruz. Açıklamasını yaptı. 

Facebook’un cihazlarına videoları Facebook için kaydettiğinde, Facebook’un ses erişimi olduğunu ayrıntılı bir şekilde anlatmaya devam etti, ancak aksi halde mikrofonunuza erişmediğini üstüne basarak belirtti.Senatör soruyu sorduktan sonra bu komplo teorisini personelinin de dahil olmak üzere birçok insandan duyduğunu söyledi.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler