Perşembe, Nisan 25, 2024

Playstation 5’in Kesinleşmemiş Özellikleri ve Çıkış Tarihi Sızdırıldı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Konsol severlerin yakından takip ettiği ve piyasanın lideri olan Sony, yeni konsolu Playstation 5 için kollarını sıvadı. Firma nihai kararları alırken rakip firmaların değişikliklerini de göz önünde bulundurarak, Xbox One X’ten sonra hamlelerini genişletiyor. Peki Playstation 5 nasıl olacak? Gelin şöyle sızıntılara yakından bakalım.

Geriye dönük uyumluluk esas

Sony yeni nesil konsolu PS5 ile çalışmalarına devam ederken, geriye dönük uyumluluk, mevcut PS4 / PS4 Pro oyunları için destek ve beklenen donanım yükseltme planlarını yeni cihazı ile yürürlüğe sokacak. Bu veriler başlangıçta daha önceden Resetera’da özetlendiği gibi, Playstation 5‘in bazı donanım mimarilerini ve GPU TFLOP sayılarını, saat hızlarını ve ayrıntılı özelliklerini ortaya koyan detaydan geliyor.

İlk raporlara göre Playstation‘un AMD’den gelen Zen tabanlı bir CPU ve AMD’nin Navi grafik mimarisine dayanan özel bir GPU kullanacağı ortaya çıkıyor. PS4 ve PS4 Pro’dan Zen’e kadar kullanılan Jaguar CPU’ların yükseltiliyor olması, SMT (Eş zamanlı Multi-Threading) ve çok daha fazla işlemci çekirdeği ekleyerek performansta büyük bir artış sağlayacak.

sony playstation 5 003

Playstation 5 Çıkış Tarihi

Yukarıda da belirttiğim üzere elde etmiş olduğumuz bilgiler doğrultusunda ben de burada sizlere detayları aktarıyorum hocalar. Bu veriler kesin olmadığı gibi, şuanda araştırılması yapılan ve elde edilen en net detaylar. O yüzden ilk olarak burada anlaşmamız gerektiğini düşünüyorum. Playstation 5‘in de mümkün olduğu en net çıkış tarihi Kasım 2019 olarak belirlenmiş.

Teknik özellikler tarafında ise GDDR6 belleklerin kullanılacağı ve 7 nm üretim süreçlerinin yer alacağı detaylar arasında. 7 nm üretim süreci Sony’nin yeni nesil Playstation 5 serisi için çok daha küçük bir kalıba oturtacağı anlamına geliyor. Yani PS4 modelinden daha küçük bir yapı ve daha performanslı bir PS5 bizleri bekliyor.

sony playstation 5 004

Özet olarak;

Sony Playstation 5 sekiz çekirdekli Navi mimarisine dayalı grafik kartının yanı sıra, kalıp boyutu 350-380 mm² ile karşımıza çıkabilir. VR tarafında da 4K kablosuz video iletiminin Sony tarafından yapılacak bir sürpriz olduğu bilgiler arasında.

Playstation 5‘in de şuanda yurt dışı forumlarda konuşulan tahmini fiyat detayı 399 dolar olarak belirlenmiş.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler