Cumartesi, Nisan 20, 2024

Facebook Postlarında Gördüğümüz ‘Bff’ Yalanı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Son dönemde özellikle bir çok Facebook sayfasında  paylaşılan ve bir çok kişi tarafından da kullanılan ‘Bff‘ ibaresini yazan bir çok kullanıcı görülebilmekte. Ancak bazı art niyetli sayfalar Facebook’un bu özelliğini farklı amaca yorumlayarak yaymakta.

 

Bff Nedir?

Bff, ingilizce ‘Best Friend Forever’ kelimesinin kısaltılmışıdır. Best Friend Forever kelimesi Türkçe de ‘sonsuza kadar en iyi arkadaş’ anlamına gelmekte. Facebook bu özelliği birbiri ile arkadaş olanların yorumlarda veya sayfa durumlarında etiketlemesi için çıkardı.

 Screenshot 16

Facebook Bff Güvenlik Uyarısı Gerçek Mi?

Facebook’ta yoruma bff kelimesini yazarsanız ve yeşil olursa hesabınızın güvende olduğu, yeşil olmazsa da hesabınızın güvende olmadığı iddiasını yayan sayfalar kesinlikle yalan söylemekte. Facebook’un böyle bir hizmeti yoktur. Tamamen kullanıcıları sayfa etkileşimini artırmak veya son dönemde çok karşılaştığımız Trolleme amaçlı yapılmaktadır. Facebook, hesabınız ile ilgili olarak her hangi bir güvenlik ihlali olduğunda kayıt olduğunuz mail adresinize veya hesabınızın bildirimler kısmında size bildirim göndermektedir.

Detaylı bilgi sahibi olmak isterseniz Facebook’un güvenlik ve gizlilik konusunda yaptığı veya hesabınızı korumanızda yardımcı olacak yönergeleri bu adrese  bakabilirsiniz.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

2 YORUMLAR

  1. Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim zaman zaman soru cavap halinde tereddüt ettiğimiz konularda da bilgiler paylaşmanızı talp ediyorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler