Cuma, Nisan 19, 2024

Verilerinizi Kurtarmak İçin: PUBG Oynayın!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Gün geçmiyor ki yeni bir virüs ile verilerimiz kriptolanmasın. Bugün takipçi satın al ki konumuz da tam bu noktada. Yaşadığımız teknoloji çağında özel dosyalarımızın bırakın başkasının eline geçmesini, silinmesine tahammül edemezken kriptolanan belgeler insanları büyük miktarlarda para ödemeye zorlayabiliyor. Fakat bugün konu alacağımız virüsün sizden istediği şey ne paranız ne de özel belgeleriniz!

Verilerinizi Kurtarmak İçin PUBG Oynayın

Screenshot 1 1

Yabancı kaynaktan edindiğimiz bilgiye göre PUBG Ransomware ismi ile piyasaya sürülen bu virüs, eğer bilgisayarınızı kriptoladıysa aslında çokta endişelenecek bir şey yok (bilgisayarınıza virüs girebildiği için endişelenmek dışında!).

MalwareHunterTeam tarafından geliştirildiğini öğrendiğimiz bu virüs belgelerinizi kriptoladıktan sonra size iki seçenek sunuyor: PUBG oynayın veya ekranda görünen kodu aşağıya yazın. Yukarıda ki fotoğrafta yaratıcı takımın attığı bir tweeti görüyorsunuz. Sadece masa üstündeki dosyalarınızın kriptolanacağını (alt klasörler ile birlikte) belirtmişler.

Screenshot 2 2

Virüs verilerinizi kriptoladıktan sonra oyunu başlatmanızı bekliyor ve 1 saat PUBG oynadıktan sonra otomatik olarak kriptolanan verileri çözüyor. Yukarıda kriptolanmış bir bilgisayarın masaüstü görünümünü görüyorsunuz. Eğer PUBG oynarak verilerinizi kurtarmak istemiyorsanız tek yapmanız gereken yukarıda Restore Code olarak verilmiş olan kodu  kopyalayıp aşağıya yapıştırmak!

Daha öncesinde verileri kriptoladıktan sonra büyük meblağlarda para isteyenleri hatta ciddi miktarda bitcoin transferi isteyen virüsleri görmüştük fakat bu ilk oldu sanırım. Buradan çıkartabileceğimiz tek sonuç ise virüsün yaratıcısının iyi bir PUBG fanı olduğu ve daha çok kişinin oynamasını istediği.

“Daha Neler Çıkacak”

Şu an Türkiyede bu virüse yakalanmış birilerinin olduğundan emin değilim, fakat eğer bilgisayarınız bu şekilde kriptolandıysa iyi tarafından bakmalısınız. Belgelerinizi kurtardıktan hemen sonra kullanışlı bir virüs koruyucu ile verilerinizi biraz daha güvene almalısınız.

Ve tabii ki her zaman söylediğim gibi her alan için her verinin mutlaka bir yedeğini bulundurun. MalwareHunterTeam virüsü Michael Gillespie isimli yazılımcıya atfediyor. Eğer virüsün yaratıcısını tanımak isterseniz Twitter’da demonslay335 kullanıcı adı ile arayabilirsiniz.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler