Perşembe, Nisan 25, 2024

Facebook Sayfalardaki Beğeni Sayısını Kaldırdı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Facebook platformun içerisinde bulunan sayfaların beğeni sayısını kaldırdı. Şuanda hangi sayfaya girerseniz girin, hangi sayfanın ne kadar beğenisi olduğunu göremiyorsunuz. Peki Facebook neden böyle bir karar aldı ?

Sayfalardaki Beğeni Sayısı Neden Kaldırıldı ?

Şuan için bu durumla ilgili akıllarda iki ihtimal var: Birincisi Facebook yeni bir güncelleme yapacak ve beğeni sayısı ile ilgili değişiklikler göreceğiz. İkinci ihtimal ise artık hiçbir sayfada o sayfayı kaç kişinin beğendiği görülemeyecek. Her iki ihtimal doğrultusunda bize ikincisi daha ağır basıyor diyebilirim.

Facebook‘un beğeni sayılarını kaldırmasındaki amaç şu olabilir: Normalde bir kişi bir sayfayı beğenirken “oo bunu milyonlarca kişi beğenmiş bende beğeneyim” kafasında hareket eder. İçeriklere pek göz gezdirmeden o an almış olduğu karar ile beğenir sonradan yüzüne bile bakmıyor olabilir. Facebook sayfalara değer vermek için bu beğenileri kaldırdıysa eğer, bundan böyle kullanıcılar sayfa beğenirken kaç beğenisi olduğuna değil, içeriğinin ne kadar kaliteli olduğuna bakması gerekecek.

Bakalım Facebook’tan bu durum için henüz bir açıklama yapılmadı. Kısa zaman içerisinde neyin ne olduğunu daha net görebileceğiz.

facebook-sayfalar-001

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler