Perşembe, Nisan 25, 2024

Facebook Şimdi de Steam’ı Gözüne Kestirdi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Sosyal Medya devi Facebook şimdi de Steam‘ı gözüne kestirerek yeni bir oyun platformu geliştirdiği konusunda pek çok kaynakdan içerikler sızdırılmaya başladı. Hatta bu konuda Unity ile birlikte çalışarak oyun severleri kendisine çekmeye çalışacak gibi duruyor.

Facebook ve Unity Güçlerini Birleştirdi

Facebook‘un bundan 3-4 sene önce çeşitli oyunları oynatarak milleti bağımlı hale getirdiğini biliyoruz. Bunlardan bir tanesi hiç şüphesiz Football Manager ve Farm Ville olmuştur. Bu tip oyunlar ile birlikte kullanıcıları sitede tutmayı hedefleyen Facebook, ilerleyen zamanlarda oyun tarafı zayıflamaya başlamıştı. Artık kolay kolay Facebook üzerinden insanlar oyun oynamak istemiyor. Durumun farkında olan sosyal medya devi de kolları sıvayarak Unity ile anlaştı.

Mobil oyunların hızla tırmanan grafiği yeni yeni kapılar açarken, oyun pazarında Facebook’un gelirlerini ciddi şekilde etkiledi. Bu konuda da pazarı elinden bırakmak istemeyen Facebook, Steam’a benzer ve ona rakip olabilecek türde yeni masaüstü oyun platformunu hazırlıyor. Şuan için nasıl bir yapıda ve tasarımda olacağı belli olmayan oyun platformunu tamamen Unity yönetecek.

facebook-oyunlar-unity
Tüm Üst Seviye Oyunlar Olacak

Şuanda Steam üzerinde bulunan tüm üst seviye oyunların aynısı Facebook‘un oyun platformunda da olacak. Oyuncuları oraya çekebilmek için ne gibi bir kampanya terimlerine imza atacak bilinmez ama, Steam’ın gelirleri epey bir bölünecek gibi duruyor. Önce Snapchat, ardından Steam son zamanlarda Facebook’un ağına girmiş durumda.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

7 YORUMLAR

  1. Ne gerek var oyuncuları bölmeyin ya. Gidin steamı falan kiralayın abi nedir yeni bir masa üstü oyun platformu kurmak ? iyice zıvanadan çıktılar yemin ediyorum ya

  2. ABI SIZDEN COK ONMELI BISEY ISTIYCEM NOLUR YARDIMCI OLUN BENIM PC WINDOWS 10 PRO 32BIT BEN SIMDI 64BIT YNASIL YAPCAM VE YAPARSAM DOSYALARIM VE UYGULAMALARIM SILINECEKMI NOOLLUR YARDIMCI OLUN FORMAT ATMAK ISTEMIYORUM

    • Merhaba,

      Normalde Windows 10’da sistemi format atmadan sıfırlayabiliyorsunuz. Ancak 32 bitten 64 bite geçmek için format atmanız gereklidir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler