Cumartesi, Nisan 27, 2024

Facebook Seçim Dönemlerinde Siyasi Reklamları Yasaklıyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

İyi ya da kötü, Facebook‘un 2016 yılında Amerika Birleşik Devletleri Başkanlık Seçimleri’nde büyük bir rol oynadığına inanılıyor, ancak bu yıl Facebook, sosyal hizmetin sonucu ne olursa olsun mümkün olduğunca karışmamasını istiyor. Bir blog gönderisinde şirket, 3 Kasım’da sandıklar kapandıktan sonra seçimlerle ilgili herhangi bir reklam göstermeyeceğini açıkladı ve şunları söyledi:

“Reklamlar sesini ifade etmenin önemli bir yolu olsa da, karışıklık veya kötüye kullanım fırsatlarını azaltmak için 3 Kasım’da sandıklar kapandıktan sonra ABD’de tüm sosyal meseleleri, seçimle ilgili veya siyasi reklamları geçici olarak durdurmayı planlıyoruz.”

Son zamanlarda yapılan bir anket, Amerika Birleşik Devletleri vatandaşlarının yaklaşık 1 / 3’ünün seçimden sonra sonuçlar tartışmalı olduğundan şiddet beklediğini gösteriyor. Facebook, Reuters gibi büyük haber yayınlarına paralel olarak seçim sonuçlarını bizzat duyurarak ve aksi takdirde sonuçların henüz mevcut olmadığını belirten bir pankart göstererek bu sorunu ve erken zafer ilanı sorununu çözmeye çalışıyor.

Küresel ilişkiler başkanı Nick Clegg de şiddete yol açabilecek diğer içeriklerin kısıtlanmasını önerdi. Sosyal Ağ devi, son zamanlarda örneğin QAnon’a karşı harekete geçti.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler