Cumartesi, Nisan 20, 2024

Facebook Shop Kullanıma Açıldı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Facebook, e-ticaret işini ikiye katlıyor ve Instagram’da zaten yapıldığı gibi, ana uygulamasında alışverişi bir hedef haline getirmeye çalışıyor. Şirket, bugün Amerika Birleşik Devletleri bölgesinde bir test olarak, insanların uygulama içinde satın alabilecekleri ürünleri bulabilecekleri ana Facebook uygulamasında bir sekme olan Facebook Mağazası‘nı kullanıma sundu.

Aynı zamanda şirket, bu yılın başlarında piyasaya sürülen ve insanların Facebook ve Instagram’da ürünleri küresel olarak tüm uygun işletmelere satmasına olanak tanıyan Mağazalar ürününü, yeni özelleştirme seçenekleri, mesajlaşma ve sonuçları ölçmek için öngörülerle genişletiyor.

Satıcılar, müşterileriyle Messenger, Instagram Direct ve nihayetinde WhatsApp aracılığıyla da iletişim kurabilecek. Satıcılar ayrıca, canlı yayın yaptıkları Canlı Alışveriş etkinliklerine ev sahipliği yapabilecek ve müşterilerin Facebook veya Instagram’daki akış aracılığıyla doğrudan satın alabilecekleri ürünleri sergileyebilecekler.

facebookshop.0
Facebook Shop Kullanıma Açıldı! 2

Instagram & Facebook Shop üzerinden ödeme yapılabilecek

Son olarak, markaların uygulama üzerinden işlemleri tamamlamasına olanak tanıyan Instagram Checkout, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki tüm uygun satıcıları da kapsayacak şekilde genişliyor. Koronvirüs Pandemisi nedeniyle yıl sonuna kadar işlem ücretleri ödemeyecekler. (Facebook, ürün satan tek işletmelerin gerçek işletmeler olduğundan emin olmak için ticarete uygunluk gereksinimlerini bu yaz güncelledi ve “yeterli takipçi tabanı” elde etmenin olası bir niteliğini ortaya koydu.)

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler