Perşembe, Nisan 18, 2024

Facebook para dağıtmaya başlıyor: Facebook Viewpoints ile nasıl para kazanılıyor?

Paylaş

silkroad gaminggentr

Evet başlık doğru merak etmeyin. Facebook artık kullanıcılara para ödemeye başlayacak. Bunu ise Facebook Viewpoints adlı yeni uygulaması üzerinden yapmaya başlıyor. Basit bir anket sistemi. Yapmanız gereken tek şey ise, size sorulan sorulara cevap vermek. Sadece bu kadar.

Önemli bir not: Bu tür haberleri okumayı severiz ama Türkiye’de çalışıyorsa. Diğer haber sitelerinden farkımız olsun, Facebook Viewpoints şuanda Türkiye’de kullanılamıyor. Ancak bu haberi kaydetmenizde fayda var. Zira yakın zamanda ülkemizde de başlayacak.

Basit geliyor biliyorum ama, Facebook‘un buna çok ihtiyacı var. Çünkü nasıl diyorsunuz “Facebook artık bitti ya. Yaşlılar kullanıyor sadece”. Heh işte, Facebook’ta bunun farkında olduğu için, zamanında yaptığı yanlışları telafi etmek üzere para dağıtmaya başladı. Nasıl ki Türkiye ve yurt dışında Twitch yayını yapan popüler yayıncılara tonla para yağdırıp “gelin yayınlarınızı Facebook’ta yapın.” diyor. Bu da benzer hareketlerden birisi olsa gerek.

facebook viewpoints 003

Facebook Viewpoints nasıl çalışır?

Öncelik olarak bir Facebook hesabınız olması gerekiyor. Yoksa ya açabilirsiniz, ya da açmadan aynen hayatınıza kaldığınız yerden devam. Tercih sebebidir. Facebook hesabınız varsa şu adımları izleyin lütfen;

  • Telefonunuzdan https://viewpoints.fb.com adresine gidin.
  • Veya Google Play Store – iOS Store’a “Facebook Viewpoints” yazın ve uygulamayı indirin.
  • Ardından kayıt olmak için adınızı, soyadınızı, e-posta adresinizi, ülkenizi, doğum tarihi ve cinsiyetinizi girdikten sonra devam edin.
  • Facebook hesabınız varsa, direkt kayıt olmadan hesabınız ile giriş yaparak doğrudan bu adımları atlayabilirsiniz.

Kayıt işlemi bittikten sonra “Programs” bölümüne tıklayarak karşınıza anketlerin çıkmasını sağlıyorsunuz. Burada günlük hedefler var. İster 2 saat uğraşın, ister karşınıza çıkan tüm anketleri cevaplayın. Tercih size kalmış. (Tabii ki Türkiye’de de kullanıma açıldıktan sonra)

facebook viewpoints 002

Ödeme nasıl yapılacak?

Görevleri tamamlayıp 1000 puana ulaştıktan sonra PayPal hesabınıza ödemeler gerçekleştirilecek. Ancak üzülerek bunu da söylüyorum ki Türkiye’de PayPal’da engelli. Ne diyeyim? Nasıl bir yorum yapayım? Siz söyleyin haydi..

İşin özü yine yarayan elin oğluna yarayacak. PayPal hesabınız varsa ödemeyi yine ülkemizde açıldıktan sonra alabilirsiniz ama sizi biraz uğraştırır.

Ne kadar para kazandırıyor?

Katılım başına puan kazanacaksınız. Yani diyelim ki 20 soruluk bir anketi tamamladınız ve karşılığında 80 puan kazandınız. 1000 puana ulaştığınızda 5 dolar almış olacaksınız. O da Türk Lirası ile 28 TL yapıyor. Şuan için kaç soruda kaç puan kazanıyorsunuz kesinleşmediğinden dolayı 80 puan örneğini farazi verdim.

Fakat 1000 puanda 5 dolar olayı doğrudur. Önemli olan bu 1000 puana ne kadar sürede ulaşıyoruz. Kolay ulaştığımız taktirde bütün anketleri ülkemizin suvar seller gibi yanıtlayacağına eminim..

Facebook neden böyle bir şey yapıyor?

Anketlere verilecek olan doğru cevaplar Facebook’a iletildikten sonra, ekip bu yanıtları Facebook, Instagram ve WhatsApp platformlarını geliştirmek için kullanacak. Burada elde edilen verilerin de farklı şirketler ile paylaşılmayacağı söyleniyor. Facebook’un geçmişini hatırlayacak olursak, bu söylemleri bana pek güvenilir gelmedi açıkçası.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

2 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler