Çarşamba, Nisan 24, 2024

Elon Musk, Cybertruck Camlarının Neden Kırıldığını Açıkladı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Tesla’nın Cybertruck’ının geçen hafta ki açılışı sürprizlerle doluydu, ancak baş tasarımcı Franz Von Holzhausen’in sahnede aracın “zırh camı” pencerelerinden ikisini metal bir topla kırıp kırılan andan daha şok edici değildi. Bu kesinlikle CEO Elon Musk’ın beklediği sonuç değildi, kırık bölmelerin önünde sunumunu tamamlamak zorunda kalmadan önce nefesinin altında “aman Tanrım” diye mırıldandığı duyulabiliyordu.

tesla window smash

Ancak Musk neyin yanlış gittiğini bildiğini söylüyor ve Twitter’da bazı şeyleri açıklıyor. Metal top testinden hemen önce, von Holzhausen dayanıklılığını kanıtlamak için sahnede bir balyozla kapıya darbe (ve camın aksine iyiydi) ve Musk bu darbenin camda çatlak taban yaratarak gelen top darbesinin de camı kırdığını söylüyor.

Bu, özellikle Musk’un, olaydan önce aynı kesin testi yapan von Holzhausen’in yavaş hareket videosunu paylaştığı ve topun camdan zararsızca sıçradığı bir videoyu paylaştığı için makul görünüyor. Kombine darbeler muhtemelen camı zayıflattı ve sonuçta ortaya çıkan parçalanma aşamasını belirledi.

Her halükarda, kırık cam, izleyicilere sahne içi aksilikler olmadan bolca konuşma yapan bir etkinlikte sadece bir an oldu. Cybertruck’un bölücü tasarımı ve etkileyici özellikleri dünyanın dikkatini çekti ve bu yana ortaya çıkan Musk, insanları meşgul tutmak için Twitter’daki konu ile ilgili bilgileri azar azar bırakarak onlara istediğini veriyor.

İddia: Solar Paneller şarj edecek mi?

Elon Musk, ‘Çatıdaki güneş panelleri (Solar Roof) arabayı sürer iken şarj ediyor mu?’ sorusuna ‘Tabii’ diyerek cevap verdi. Tesla CEO’su Elon Musk bile ikinci kez önerme yaptı: Cybertruck’ın küçük versiyonu uzun vadede mantıklı olacaktır.

Bu vaatlerin kaç tanesinin gerçeğe dönüşmesini bekleyip göreceğiz ama Cybertruck’a kesinlikle çok fazla ilgi var. Pazartesi sabahı itibariyle Musk, şirketin araç için 200.000’den fazla ön sipariş aldığını söyledi.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler