Çarşamba, Nisan 24, 2024

YouTube şuanda videoların izlenmelerini saymamaya başladı

Paylaş

silkroad gaminggentr

YouTuber arkadaşlar şu dakikadan itibaren sosyal medya hesaplarında isyana kalkmaya başladı. Zira YouTube videolardaki izlenmeleri saymamaya başladı. Ne zaman YouTube güncelleme yapacak olsa, bu güncelleme öncesi sapıtmalar yaşanabiliyor.

YouTube izlenmeleri neden saymıyor?

Hatırlarsanız geçtiğimiz haftalarda YouTube çocuklara yönelik yeni bir düzenleme getirmişti. ABD heyet kurulu ile alınan bu karar sonrasında artık tüm videoları çocukların izleyebileceği veya izleyemeyeceği şeklinde sıralanıyor.

youtube cocuklara ozel video

Yeni gelen düzenlemeler de hem yurt içi hem de yurt dışı kanallara yansımaya başladığı için, bu büyük güncelleme şuanda izlenmelere de yansıdı diye düşünüyoruz. Eğer farklı bir sebep veya hata olsaydı, YouTube Twitter sayfasından gelişmeleri kullanıcılara aktarırdı. Ancak şuan için böyle bir bilgilendirmeye rastlayamadık.

İzlenmelerin sayılmaması ise yorumlardan pek çok kullanıcıya da yansıdı. “1 görüntüleme 300 like” gibi pek çok yorum gelirken, durumdan habersiz olan dostlarımız “ilk ben geldim” furyasına katıldığını da sanabiliyor.

youtube izlenme saymiyor

youtube izlenme saymiyor 002

Ne yapmak lazım?

YouTube politikalarını güncellerken aslında video yayınlamamak gerekiyor. Fakat herkesin bir video saati ve günü olduğu için, kimse takipçilerini bekletmek istemez. Bu YouTuber’ların değil, YouTube’un kendi hatasıdır. O yüzden videolarınızı yayınladıysanız, izlenmelerin sayılmaması durumuna çok takılmayın.

Ortalama 2-3 saat içerisinde aldığınız izlenmelerin tümü Cache’dan anlık gerçek raporlamaya yansıyacaktır. “Arada kaynayanlar olur mu?” derseniz, ne yazık ki ufak tefek izlenmelerde kaymalar ve düşüşler yaşanabiliyor. Mümkün olduğu kadar şu saatler içerisinde video atma zorunluluğunuz yoksa, tavsiye etmiyoruz.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler