Perşembe, Nisan 18, 2024

AMD Dünyanın ilk 64 çekirdekli işlemcisi Ryzen Threadripper 3990X ile geliyor!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Durun durun! siz söylemeden ben erişeyim; “artık yetişemiyorsunuz dimi teknolojinin hızına?” doğru. Artan talepler ve genişleyen sektör yeni ürünlerin piyasada yerini almasını hızlandırırken, bir de yeniliklere de imza atıyor. Bu senenin favori firmalarından olan AMD ise Dünyanın ilk 64 çekirdekli Threadripper 3990X işlemcisi ile farkındalık oluşturmak için geliyor.

Dişli rakibi Intel ile aralarındaki işlemci kıyaslamasını ve rekabetini bu sene kazanarak büyük kâr marcına ulaşan AMD, bu kararlılığını sürdürmek istiyor. Lisa Su yönetimindeki şirket, 2020 yılında 64 çekirdekli bu işlemciyi piyasaya sürecek.

amd ryzen threadripper 3990x islemci

AMD Threadripper 3990X özellikleri ve fiyatı

Yukarıda bahsetmiş olduğum Threadripper 3990X 2020 yılında çıkacak ama, tarih olarak net bir bilgi henüz yok. CES 2020 fuarında son kullanıcılar ile buluşacağı yönünde bilgiler alıyoruz. Öte yandan CPU 128 iş parçacığı ve 288 MB toplam ön bellek (L2 + L3) içeriyor. Gücün farkına varabiliyor musunuz? Güç demişken 280W TDP değerine değinmemek de olmaz tabii ki.

Şimdi bu kadar güçten, bu kadar performanstan bahsediyoruz ama, işin bir de maaliyet kısmı var. En sevmediğiniz 🙂 Merak etmeyin, bu işlemciyi alacak son kullanıcı, çok fazla ürünün fiyatına takılmaz diye düşünüyoruz. Bu rahatlığı da sırtlanarak, Threadripper 3990X piyasaya 1999 dolar fiyat etiketi ile çıkacak.

İşlemcinin saat hızları hakkında da henüz bir bilgimiz yok. Ocak ayında gösterime girdikten sonra, detayları sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

AMD Ryzen Threadripper 3990X

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

8 YORUMLAR

  1. Samimi bir şekilde söylüyorum, AMD coşuyor efsane işler yapıyor idi. Ama o sırada ben ve benim gibi AMD’de yüzünden seneler önce acı çekenler hala o fobiyi üstünden atamıyor ve alamıyor. İnsanın sütten ağzı bir kere yanınca o alanda bir daha huzur bulamıyor. Senelerce yaşadığım sorunlar aklıma geliyor. Ama ne güzel alsın insanlar kullansın..

  2. Hocam yıllardır helal olsun eskiden intelci amd ci vardi amd ÇOK ÇOK ESKI IŞLEMCILRI isiniyordu ya hani intelciler gulerdi. Simdi o intelciler Buyudu AMD ci oldu Tebrikler AMD BEY

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler