Perşembe, Nisan 25, 2024

Facebook’tan Akıllı Saat Hamlesi!

Paylaş

silkroad gaminggentr

The Information’ın yeni bir raporuna göre sosyal medya devi Facebook, devam eden donanım çabalarının bir parçası olarak bir akıllı saat geliştiriyor. Cihazın Android tabanlı bir akıllı saat olduğu söyleniyor, ancak raporda Facebook’un cihazı Google’ın Wear OS çalıştırmasını isteyip istemediği belirtilmiyor. Ayrıca, Facebook’un donanım cihazları için kendi işletim sistemini oluşturmaya çalıştığını ve giyilebilir cihazın gelecekteki modellerinin şirketin kendine ait işletim sistemine sahip olacağı söyleniliyor.

Rapora göre akıllı saatin mesajlaşma, sağlık ve fitness özelliklerine sahip olacağı ve sosyal ağın büyüyen donanım ekosisteminin bir parçası olarak Facebook’un Oculus sanal gerçeklik cihazlarına ve Portal görüntülü sohbet cihazlarına katılacağı belirtiliyor.

Facebook ayrıca, bu yıl içinde piyasaya çıkacak markalı Ray-Ban akıllı gözlükleri ve bir süredir üzerinde çalıştığı şirketin daha kapsamlı AR (Artırılmış Gerçeklik) keşiflerinin bir parçası olan Project Aria olarak bilinen ayrı bir artırılmış gerçeklik araştırma girişimi üzerinde çalışıyor. Bunlara ek olarak sosyal medya devi Facebook konu hakkında bir açıklama yapmayı reddetti.

facebook smart glasses
Facebook'tan Akıllı Saat Hamlesi! 2

Sosyal ağ devinin donanım tutkusu sır değil. Bloomberg’in geçen ay bildirdiği bir rapora göre, şirketin çeşitli artırılmış ve sanal gerçeklik projelerinde ve Oculus ve Portal gibi mevcut donanım bölümlerinin bir parçası olarak ve ayrıca Facebook Reality Labs bölümü altındaki deneysel girişimlerde çalışan 6.000’den fazla çalışanı var. Facebook geçmişte sağlık ve fitness cihazlarına güçlü bir ilgi göstermemiş olsa da, şirketin Oculus kulaklıkları ve yakında çıkacak akıllı gözlükleriyle giyilebilir cihazlarda bir sicili var.

Facebook ayrıca 2019’da nöral arayüz startup’ı CTRL-Labs’ı satın aldı. CTRL-Labs, geleneksel dokunmatik ekrana veya fiziksel düğme girişlerine ihtiyaç duymadan beyinden bilgi işlem cihazlarına elektrik sinyalleri iletebilen cihazlar da dahil olmak üzere kablosuz giriş mekanizmaları oluşturma konusunda uzman bir oluşum. Girişimin fikri mülkiyeti ve devam eden araştırmaları, Facebook’un gelecekte geliştireceği giyilebilir cihazları (akıllı saat, akıllı gözlükler veya gelecekteki Oculus kulaklıkları dahil) etkileyebilir.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler