Cuma, Nisan 26, 2024

Oculus Quest 2, 1 Milyonun Üzerinde Ürün Satarak Satış Rekoru Kırdı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Sanal gerçeklik henüz yolun başındayken, teknoloji giderek gelişiyor ve giderek daha fazla insan tarafından benimseniyor. Geçen yılın sonlarında Facebook, çok sevilen bağımsız VR başlığının revize edilmiş bir versiyonu olan Oculus Quest 2‘yi piyasaya sürdü. Kulaklık yılın sadece bir çeyreğinde 1 milyondan fazla satarak rekor kırdığı için harika bir başlangıç yapmış gibi görünüyor.

oculus quest 2 1 milyondan fazla satarak satis rekoru kirdi 1

SuperData’nın sunmuş olduğu verilere göre Oculus Quest 2, 2020 yılının 4. çeyreğinde 1 milyon 98 bin adet sattı ve bunu tek bir çeyrekte başardı. Bu durum, Quest 2’nin 13 Ekim tarihinde piyasaya sürüldüğünü düşünürsek daha etkileyici duruyor. Ürünün, bu etkileyici rakama ulaşması 3 aydan daha az bir zaman sürdü.

oculus quest 2 1 milyondan fazla satarak satis rekoru kirdi 2

İkinci sırada, 2020 yılının 4. çeyreğinde 125.000 adet satan Sony‘nin PSVR‘ı yer alıyor. Üçüncülük, 61.000 adet satan Valve’s Index’e gidiyor. İlk üçlünün arkasından dördüncü olarak sıra sadece 55.000 adet satan Oculus Rift/Rift S’e geliyor.

oculus quest 2 1 milyondan fazla satarak satis rekoru kirdi 3

Cihazın, düşük fiyatı ve bağımsız yapısı nedeniyle Oculus Quest 2‘nin belki de en erişilebilir başlık olduğunu belirtmeliyiz. Yine de, VR pazarının genel oyun pazarından çok daha küçük olduğu gerçeği göz önünde bulundurulduğunda, bu durum VR gözlüğü için etkileyici bir lansmanı ifade ediyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler