Perşembe, Mart 28, 2024

Facebook’tan Huawei İçin Yaptırım Kararı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Sosyal Medya denildiği zaman akıllara ilk sırada gelen Facebook , Huawei için yaptırım uygulayan şirketler arasına katıldı. Yeni çıkacak olan Huawei cihazlarında Facebook, Whatsapp ve İnstagram uygulamalarının çalışmayacağı belirtildi. Bu kararla beraber Huawei cephesi sessizliğe büründü.dims

Facebook’un yanı sıra Google‘ın almış olduğu karar sonrası Broadcom ,Qualcomm, İntel ve Xilinx gibi ABD‘li dev teknoloji şirketlerinin de Huawei ile olan ilişikilerini askıya almıştı. Bu kararlar sonrası ürün satışları dibe vuran Huawei , belirtilen markaların da ürün tedarik etmemesinden dolayı kısa bir süre sonra yedek parça sıkıntısı çekeceği aşikâr.

Facebook yetkilisinin Reuters’e yapmış olduğu açıklamada ” Halihazırda Huawei telefonları olan müşteriler uygulamaları kullanabilecek ve güncellemeleri alabilecekler. Ancak  yeni Huawei telefonlar, artık önceden yüklenmiş olan Facebook, WhatsApp ve Instagram uygulamalarına sahip olamayacak” dedi. Alınan bu karar sonrası Huawei için işlerin yolunda olduğu söylenemez. 

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler