Cuma, Mart 29, 2024

Microsoft Xbox Game Pass Aboneliğini Bilgisayara Getiriyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Microsoft, Popüler konsol oyun abonelik servisi Xbox Game Pass‘i Windows’a getiriyor.

Xbox Game Pass, yaklaşık 2 yıl önce Xbox için çıkarılmış, içerisinde yüzlerce oyunu oynayabileceğiniz bir aylık abonelik sistemi. Microsoft, bu sistemin benzeri PC platformuna da getireceğini açıkladı. 

Birçok Tanınmış Firmayla Anlaşıldı!

Xbox Game Pass ile zaten Forza Horizon 4 ve Gears of War 4 gibi oyunları PC platformundan oynanabiliyordu. Bu sistem tamamen yeni olacak ve bunların üzerine 100den fazla oyunuyla, 75den fazla geliştiricisiyle gelecek. Şimdilik PC platformunda oynanabilecek 20den az oyunu bünyesinde barındırsada, Sega, Deep Silver (Metro Exodus’ın yapımcısı), Bethesda, Paradox Interactive (Stellaris’in yapımcısı), Devolver Digital gibi bir çok firmalarla anlaşılarak çeşitliliğin artırıması sağlanacak.

PC için Game Pass’i alacaklara aynı zamanda Microsoft Store’da satılan oyunlarda 20%ye, Ek paketlerde (DLC) 10%’a varan indirimler sunulacak. Microsoft aynı zamanda, Milyonlarca oyuncunun PC oyunu konusunda Steam’i güvenilebilir büyük bir kaynak olarak gördüğünü ve satın almak için Steam’i tercih ettiğini de belirtti.

Microsoft Game Studios Oyunları Birçok Mağazaya Gelecek!

“Steam dışında PC için başka mağazaların da olduğunu biliyoruz ve oyuncular için tercih edebileceği başka alternatifler sunmak için çalışıyoruz ve gelecekte Xbox Game Studios’da bulabilirsiniz” ifadelerini kullanan Microsoft, Martta Steam’e geleceğini duyurduğu Halo: The Master Chief Koleksiyonu gibi 20den fazla Xbox Game Studios oyunu Steam’e geleceğini belirtti.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler