Çarşamba, Nisan 24, 2024

Facebook’un Yeni Adı Artık Meta! İşte Logo ve Detaylar

Paylaş

silkroad gaminggentr

Facebook Connect 2021 etkinliği gerçekleşti. Etkinlikle beraber yeni ürünler, geleceğe yönelik planlar gibi önemli duyurular yapıldı. Fakat en büyük duyuru “Meta” adı oldu. Mark Zuckerberg yaptığı açıklamada Facebook tepe şirketinin adının değiştiğini ve artık yeni ismi kullanacaklarını söyledi.

Peki bu ne anlama geliyor? Neden böyle bir değişiklik oldu? Burada Facebook’un ana amacı neydi? Gelin beraber değerlendirme yapalım.

Kaçırmayın: Age of Empires IV Sistem Gereksinimleri

Meta İsmi Nereden Geliyor ve Nasıl Kullanılacak? Facebook Artık Yok mu?

Önce şu durumu bir açıklayalım. Meta kelime anlamı olarak “normalin ötesinde” gibi bir anlamı ifade ediyor. Artık çatı şirket olarak Meta şirketini göreceğiz. Biliyorsunuz FaceBook bünyesinde, Whatsapp ve Instagram gibi dev platformlar da var.

Artık tüm bu platformların bağlandığı çatı şirket yeni isimle açıklanan şirket olacak.

Facebook ismi iptal edilmiyor. Facebook yine dev bir sosyal medya uygulaması olarak yoluna devam edecek. Yani uygulamanın ya da servisinin isminin değişmesi gibi bir durum söz konusu değil. İsmin Meta olarak seçilmesinin nedeni ise sanal dünyanın kapsamlarını ifade etmek.

Gerçekliğin ötesinde, normalin dışında ya da geleceği ifade eden şeyler gibi düşünebilirsiniz. Yani artık çatı şirketin sınırları çok daha geniş.

Meta

Facebook Neden İsim Değişikliğe Gitti?

Burada resmi açıklamalar bir yana, benim düşüncem iki nokta olduğu.

Birinci nokta Facebook adı, artık çatı şirketi tanımlamak için yetmiyordu. Facebook platformu başlı başına dev bir sosyal medya platformu olmasına karşın, aynı zamanda çatı şirketti. Facebook adı altında Instagram’ı da görüyorduk, Whatsapp uygulamasını da görüyorduk.

Belki sosyal medya uygulaması olarak geldiği konum çok iyiydi ama Facebook, diğer tüm çalışmaları kapsayacak çatı şirket olarak artık yetersiz görülüyordu. İşte burada yapılan çalışmaları tek çatı altında buluşturacak daha kapsayıcı bir ana çatı şirketi gerekliliği vardı. Zaten o da Meta oldu. Birinci nedeni bu olarak görüyorum.

Meta

İkinci nedeni ise son dönemde Facebook adının karıştığı skandallar olarak görüyorum. Veri skandalları, gizlilik iddiaları derken Facebook adının ağırlığında bir düşüş yaşandı. Bu durum Facebook adı altında olan Instagram ve Whatsapp gibi platformları da etkiliyordu. Haliyle yeni bir isimle yeni bir çatı şirket anlayışı gerekiyordu.

Sonuç olarak artık çatı şirket Meta olacak. Yeni logosunu da görseller de görebilirsiniz. Bakalım bundan sonra nasıl sürprizler göreceğiz? Sosyal medya için yeni girişimler olacağı ve Meta şirketinin işleri daha da büyüteceği kesin.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler