Çarşamba, Nisan 24, 2024

Erdoğan’dan “Sosyal Medya Yasası” Hakkında Açıklamalar

Paylaş

silkroad gaminggentr

Bugün gazeteciler ile bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, gazetecilerin sorularını yanıtlarken yeni sosyal medya yasası hakkında da bazı detaylara değindiği açıklamalarda bulundu. Erdoğan, sosyal medya platformlarının ofis açmasının yeterli olmayacağını belirterek burada açtıkları ofislerinde personelleriyle birlikte bulunması gerektiğinin altını çizdi.

Ülke olarak son zamanlarda sosyal medyayı etkileyecek olan yeni bir düzenlemenin gelmesini bekliyoruz. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz haftalarda mevzu bahis düzenleme hakkında yeni detaylar paylaşmıştı. Buna göre Türkiye’de Sosyal Medya Başkanlığı kurulacak, troll hesaplar deşifre olacak ve cezai yaptırımlar alacak. Bakanlık tarafından istenilen bilgileri paylaşmayan sosyal medya platformları ise para cezası alacaklar.

Adalet ve Kalkınma Partisi kurmayları sosyal medya yasası yerine “dezenformasyonla mücadele yasası” olarak isimlendirdiği yeni yasa hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni bir açıklamada bulundu, platformlara yönelik düzenlemelere işaret eden Erdoğan şu sözleri dile getirdi:

sosyal medya
Erdoğan'dan "Sosyal Medya Yasası" Hakkında Açıklamalar 2

Twitter gibi sosyal medya platformlarının burada sadece kuru kuruya bir ofis açmasını kast etmiyoruz. Gelecekler, burada personeliyle her şeyiyle bulunacaklar ve herhangi bir ihlal durumunda cezası da verildiği zaman bu cezaları da tahsil edilecek. Şu an itibarıyla bakıyorsunuz Twitter’ın, Facebook’un hiçbirisinin herhangi bir yanlış iş yaptıkları zaman muhatap alınabilecek bir özellikleri yok. Biz bunlarla uğraşamayız. Bedel ödeyecekler. Başka çaresi yok bu işlerin.

Şu anda bir netliğe kavuşmayan Sosyal Medya Yasası, geride bıraktığımız günlerde sosyal medya kullanıcılarının gündemine sıkça oturmuştu. Birçok sosyal medya kullanıcısı, sosyal medyaya karşı bu yasa tasarasına #SosyalMedyamaDokunma etiketi ile karşı çıkmıştı.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler