Salı, Nisan 23, 2024

TikTok’ta Alışveriş Yapma Dönemi Başlıyor!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Son zamanların en popüler sosyal medya uygulaması TikTok, Shopify ile devam eden ortaklığının bir parçası olarak Salı günü yeni bir uygulama içi alışveriş deneyimine pilotluk yaptığını resmi olarak duyurdu. TikTok Shopping, Amerika Birleşik Devletleri, Kanada ve İngiltere bölgelerindeki belirli satıcıların Shopify üzerindeki ürünlerini satmak için yeni bir alışveriş sekmesi ve ürün bağlantıları kullanmasına olanak tanıyacak.

Alışveriş sekmesi, temel olarak, doğrudan bir satıcının Shopify üzerindeki ürünlerine gitmek için tıklayabileceğiniz kaydırılabilir bir ürün listesi içeren bir profil sekmesi, tıpkı Instagram gibi. Ürün bağlantıları, satıcıların bir TikTok gönderisinden bir ürüne doğrudan bağlantı kurmasına izin vererek benzer entegrasyonlar sunuyor.

Mevcut haliyle, bu, içerik oluşturucular için gerçekten tamamen gelişmiş bir para kazanma fırsatı değil. Yeni alışveriş özellikleri, bir TikTok for Business hesabı ve bir Shopify mağazası gerektiriyor; her içerik oluşturucunun sahip olmayacağı iki şey. Bu yeni işbirliği deneyimi, platformda para kazanmanın geleceğinden çok, TikTok ve Shopify’ın 2020 yılında başlattıkları reklamcılık ortaklığının ilerlemesi.

TikTok Shopify Image2
TikTok'ta Alışveriş Yapma Dönemi Başlıyor! 2

Instagram ve Facebook’un üzerinde çalıştığı projeyle açık benzerliklere ek olarak, şirket daha sınırlı bir kullanıcı kitlesinde test ettiği için TikTok Shopping tanıdık gelebilir. Bu yılın başlarında, TikTok, İngiltere’de sokak giyim markası Hype ile alışveriş sekmesine pilotluk yaptı. Bu genişletilmiş Shopify pilot uygulamasının parçası olan satıcı sayısı belli değil fakat şu anda TikTok’ta ünlü markalardan Kylie Cosmetics var ve aktif olarak ürünlerini listeliyor.

Twitter Shopping önümüzdeki aylarda Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere ve Kanada dışında daha fazla bölgeye genişlemeyi planlayarak, alışveriş deneyiminin ve ürün bağlantılarının önümüzdeki haftalarda satıcılar için etkinleştirileceğini söylüyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler