Salı, Nisan 23, 2024

TikTok’a Hikayeler Özelliği Geliyor!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Yeterince uzun bir zaman çizelgesinde, her sosyal medya uygulaması platforma Stories (Hikayeler) ekleme eğiliminde ve şimdi görünüşe göre şimdi sıra TikTok‘ta: popüler video uygulaması yeni bir hikaye özelliği deniyor. Bu özellik Twitter’da Matt Navarra tarafından birazcık ifşa edildi ve bir TikTok sözcüsü The Verge ekibine gönderdikleri bir e-postada testi onayladıklarını belirtti.

Basitçe “TikTok Hikayeleri (TikTok Stories)” olarak adlandırılan yeni özellik, Instagram veya Snapchat gibi uygulamalardaki diğer hikaye işlevlerine benzer şekilde çalışıyor gibi görünüyor. Hikayeler, otomatik olarak silinmeden önce TikTok’ta takip ettiğiniz hesaplar tarafından 24 saat boyunca yayınlanan hikayeleri görebileceksiniz. Diğer kullanıcılar da hikayenize tepki verebilecek ve yorum yapabilecekler ve tıpkı Instagram ve diğer platformlarda olduğu gibi, bir hikaye yüklemek için bir kullanıcının profil resmine de dokunabileceksiniz.

TikTok, uygulamaya ekleyecekleri yeni özelliği “hayranlarınızla etkileşim kurmanın yeni bir yolu” olarak tanımlıyor. Kullanıcılar, kenar çubuğuna eklenen “oluştur” düğmesine dokunarak yeni bir hikaye oluşturabilir ve normal altyazıları, müziği ve metni ekleyebilirler. TikTok’un video öncelikli doğası gereği, hikayelerin hareketsiz görüntüler değil videolar olması gerektiği anlaşılıyor.

Bir TikTok sözcüsü The Verge ekibine verdiği demeçte, “Her zaman topluluğumuza değer katmanın ve TikTok deneyimini zenginleştirmenin yeni yollarını düşünüyoruz. Şu anda yaratıcılara yaratıcı fikirlerini TikTok topluluğu için hayata geçirmeleri için ek biçimler vermenin yollarını deniyoruz.” dedi.

Şirket, TikTok Stories’i ne kadar kapsamlı bir şekilde test ettiği veya ne zaman (veya hatta) daha geniş bir sürüm göreceğine dair herhangi bir ayrıntı vermedi. Bununla birlikte, Twitter’da hızlı bir arama, özelliğe zaten erişmiş olan bir dizi TikTok kullanıcısını ortaya çıkarıyor.

TikTok’un hikayelerle deneyler yapması şaşırtıcı değil. Instagram’dan Facebook’a, Linkedin’den Pinterest’e, Netflix’ten YouTube’a ve Xbox uygulamasına, Snapchat’in 2013 yılındaki orijinal konseptini kopyalayan platformlarla, hikayeler sosyal medyadaki tek gerçek sabitlerden biri haline geldi. Hikayeler, işe yaradıklarında, kullanıcıları kazanmak için harika bir yol.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler