Cuma, Nisan 19, 2024

Far Cry 5 Korsana Yenik Düştü!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Playstation 4, Xbox One ve PC platformları için ilk kez 27 Mart 2018 tarihinde piyasaya sürülen Ubisoft‘un yeni oyunu Far Cry 5, an itibarı ile girdiği korsan savaşını kaybetti. Kendisi gibi dev yapımların aksine 3 farklı korsandan koruma yazılımı kullanmasına rağmen yenik düşen yapım, Denuvo güvenlik sisteminin baş belası haline gelen CPY ekibi tarafından kırıldı.

CPY Yine Yaramazlık Peşinde

Öncelikle belirtmek istiyoruz ki; PC Hocası ekibi, hiçbir zaman korsan yazılımları desteklememiştir. Bizlerin görevi, siz değerli PC Hocası okurlarını bilgilendirmek ve elimizden geldiğince sizlere katkı sağlamaktır. Şimdi sizleri bu kısa açıklamamızdan sonra haberimizin içeriğine davet ediyoruz.

Korsan oyun sektöründe en tanınan ekiplerden birisi olan CPY, yeni bir Ubisoft oyunu ile birlikte anılıyor. Daha öncesinde de Assasin’s Creed Origins gibi korsan yazılımdan koruma sistemleri konusunda iddialı oyunları kırmakla gündeme gelen ekip, Ubisoft‘un en yeni oyunu olan Far Cry 5‘i de an itibarı ile kırmış bulunmakta.

Far Cry 5 Korsana Yenik Düştü İÇERİK PNG min1

Diğer “AAA” diye tabir edilen çok yüksek bütçeli oyunlara göre korsancılığa daha büyük önlemler alınarak piyasaya sürülen Far Cry 5, çıkışını yaptığı günden yaklaşık 3 hafta sonra kırıldı.

Origins‘in kullandığı korsana karşı güvenlik yazılımlarının haricinde fazladan EAC güvenlik yazılımını da kullanan yapım, çıkışından çok kısa bir süre sonra kırıldı. Her ne kadar yapımcılar çok sayıda güvenlik önlemi alsalar da, CPY ekibi bu güvenlik katmanlarını aşmayı başardı.

Korsancılığın Önü Kesilemiyor

CPY grubunun temsilci üyelerinden EmuBii’nin yaptığı açıklamaya dayanarak, kırılan sürüm hakkında oyunun ilk sürümlerinden biri olabileceğini söyleyebiliriz. Bunun altındaki sebep de, tahmin etmesi zor bir neden değil.

Yapımcılar bir oyunu piyasaya sürdüklerinde, bazı güvenlik açıkları kaçınılmaz olabiliyor. İşte bu açıklar da, oyuna sonradan sunulan güncellemeler ile gideriliyor. Bu sebepten dolayı; CPY ekibinin, Far Cry 5‘in ilk sürümleri üzerinde çalıştığını tahmin ediyoruz.

İlerleyen zamanlarda oyunun daha yeni sürümleri üzerinde çalışmalar yapılabilir. Şuan için korsan Far Cry 5 sürümünün boyutu tamı tamına 43 GB. Bu boyut, ilerleyen dönemlerde çeşitli sıkıştırma yöntemleri ile küçültülebilir.

Son olarak birkaç hatırlatmada bulunalım, sevgili hocalar. Korsan ürünlerin her türlüsü, tamamı ile emek hırsızlığıdır. Bunun yanında; oyun sektöründe pek çok içerikten mahrum kalmak için orjinal ürünlere yönelmeniz gerektiğinin altını çizmek istiyoruz.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler