Cuma, Nisan 19, 2024

Star Wars Battlefront 2’deki Mikro Ödeme Sistemi Yeniden Geliyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Çıkışını yaptığından beri büyük bir oyuncu kitlesi kazanan serinin ikinci oyunu olan Star Wars Battlefront 2, birkaç ay öncesinde oyunda bulunan mikro ödeme sistemini tepkiler doğrultusunda kaldırmıştı. Fakat görünen o ki, Electronic Arts ekibi huyundan vazgeçmemiş. Evet hocalar; oyundan kaldırılan mikro ödeme sistemi, çok kısa bir süre sonra yeniden geliyor. Fakat bu sefer biraz fark var…

Şaşırdık Mı? Tabii Ki Hayır.

Electronic Arts şirketini çok uzun zamandır tanıyoruz. Aldığı kararlar doğrultusunda çoğu zaman büyük sıkıntılar çeken şirket, görüyoruz ki hâlinden memnun. 

Yayımcılığını yaptığı çoğu oyunda “Pay to Win” dediğimiz “Paran Kadar Kazan” furyasının öncülüğünü eden şirket, ilk oyunuyla büyük beğeni kazanan Star Wars Battlefront oyununun ardından ikinci oyun olan Star Wars Battlefront 2‘de de bu sistemi uygulamaktan geri durmadı. 

Star Wars Battlefront 2deki Mikro Ödeme Sistemi Yeniden Geliyor İÇERİK PNG min

Çıkışını yaptığı 2017 yılında Battlefront 2‘nin oyuncu kitlesi tarafından bu sistemden dolayı eleştirilere ve şikayetlere maruz kalan şirket, kısa bir süre önce mikro ödeme sistemini oyunundan kaldırmıştı. Fakat görünen o ki, şirket huyundan vazgeçmiyor. 

Aslında bu sistem oyundan kaldırıldığında, yeniden getirileceği konusunda birkaç duyuru yapılmıştı. Biz de tabii ki şaşırmamıştık. Daha önce 2018 yılının Mart ayında geri döneceği konusunda bilgilendirmeleri yapılan mikro ödeme sistemi, nedeni belli olmayan bazı sebeplerden dolayı bulunduğumuz Nisan ayına kaldı. 

18 Nisan 2018 tarihinde oyuna sunulacak büyük çaplı bir yama ile tekrar oyuncularla buluşacak olan sistem, dahil olduğu yamada yapılan birkaç yenilikle birlikte gelecek. Sunulacak yamada, alışık olduğumuz mikro ödeme sisteminin yanında Evok avı modu da oyunculara sunulacak. 

Star Wars Battlefront 2deki Mikro Ödeme Sistemi Yeniden Geliyor İÇERİK 2 PNG min

Şimdi buraya odaklanmanızı istiyoruz, sevgili hocalar. Buraya kadar oyuna yeniden gelecek olan mikro ödemelerden bahsettik. Fakat size iyi bir haberimiz var. Gelecek olan yama ile yeniden oyuna dahil edilen mikro ödemeler, sadece karakterinizin görselliğinde etkili olacak. Evet; minik ödemelerle silah değil, görsel eşyalar alabileceğiz.  

Peki Nasıl Olacak Bu İş?

Şöyle izah edelim: Yeni sunulacak yama ile oyuna tekrar dahil olacak mikro ödeme sistemi ile, Crystal ögeleri satın alabileceğiz. Bu ögeler sayesinde ise, karakterimizin saldırısına veya savunmasına hiçbir etkisi olmayan, tamamen görsellikten ibaret olan kozmetik ürünler bizlerin olacak. Bu da demek oluyor ki, mikro ödeme sistemi yine var; ama artık parayı veren değil, bileğini iyi kullanan oyuncular kazanacak. Parayı veren ise, savaş alanındaki karizmasına karizma katacak. 

Yani dememiz o ki hocalar, Electronic Arts ekibi bu sefer turnayı gözünden vuracağa benziyor. Çünkü bu şekilde bir uygulama; savaş alanındaki para ödeyen-ödemeyen dengesizliğini ortadan kaldırırken, gelir kapısını da hâlâ açık tutmuş olacak. 

Electronic Arts için küçük sayılamayacak bu uygulamayı destekliyor, kişisel beceri konusunda güçlü olan oyuncuların kazanmasını arzu ediyoruz.  

 

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler