Pazartesi, Mayıs 6, 2024

Final Fantasy XV: Windows Edition için NVIDIA DLSS Desteği Geldi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Bu yılın en yeni grafik teknolojisi olan, yapay zeka ve ışın izleme özelliği ile ortaya çıkan NVIDIA RTX, çıkışı ile birlikte birçok oyunda boy göstermeye başladı. Battlefield V ile birlikte deneyimlenebilen yeni teknolijiyi destekleyen son oyun Final Fantasy XV: Windows Edition oldu.

Square Enix, efsane seri Final Fantasy XV için bu hafta yeni bir güncelleme yayınladı ve oyun içerisine DLSS özelliğini ekledi. Yeni bir anti-Aliasing yöntemi olan bu teknoloji, NVIDIA’nın RTX serisi ekran kartları ile çalışıyor ve gelişmiş bir performans sunuyor. Yeni DLSS anti-Aliasing özelliği, daha yüksek çözünürlüklerde iyi bir görüntü deneyimi elde edebilmek adına yapay zeka destekli bir derin öğrenme işlemi yürütüyor.

Her ne kadar yeni güncelleme oyuncular için 4K deneyimini üst düzeye taşıyacak olsa da ilginç bir detay gözlerden kaçmadı. Yayınlanan güncellemede DLSS seçeneğini aktif edebilmek için oyunu 4K  çözünürlükte oynamak gerekiyor. Yani elinde 2K monitörü ve RTX serisi bir ekran kartı olan kullanıcılar, oyunun bu özelliğinden mahrum kalacak.

Öte yandan NVIDIA’da geçtiğimiz gün sürücülerini güncelleştirerek, RTX ekran kartlarını Final Fantasy XV: Windows Edition için uygun hale getirdi. Bu yüzden oyunu DLSS destekli oynayabilmek için Game Ready’nin 417.35 sürümlü güncellemesini de kurmanız gerekiyor.

Son olarak NVIDIA, yeni güncellemelerin oyun üzerinde oluşturduğu farkı ortaya koymak amacı ile bir video yayınladı. Videoda 4K çözünürlükte TAA ile çalışan GTX 1080Ti ve DLSS ile çalışan RTX 2080Ti karşılaştırılıyor. Her ne kadar karşılaştırmada DLSS oldukça çekici görünse de, kıyaslama için 1080Ti ekran kartının kullanılması çok da adil olmamış diye düşünüyoruz. 

İlerleyen dönemde RTX destekli çok daha fazla oyun göreceğimiz aşikar, ancak yeni teknolojinin kalıcı olup olmayacağını yeni nesil oyun konsolları ile göreceğiz. Sizler RTX serisi hakkında neler düşünüyorsunuz?

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler