Perşembe, Nisan 25, 2024

Pokemon GO İçin Beklenen Özellik Geldi. Kıyasıya Mücadeleler Başlasın!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Bir dönemi kasıp kavuran çizgi dizi Pokemon’un mobil oyunu olan Pokemon GO, çok kısa bir süre içerisinde büyük başarılara ulaşmıştı. Fakat oyuna yıllardır gelmeyen bir özellik, oyuncuların bu yapımdan uzaklaşmasına sebep oldu. Son dönemde gelen birkaç güncelleme, oyunu bırakmış bir takım oyuncunun tekrar kazanılmasını sağlamıştı. Yeni gelen PvP güncellemesi de, oyunu tekrar zirveye taşıyabilir.

Kıyasıya Mücadelelere Hazır Olun

Sanıyoruz ki Pokemon GO‘yu duymayanımız kalmamıştır. Gerçek dünya ile Pokemon dünyasının harmanlanmış bir hali olarak karşımıza çıkan Pokemon GO, yapısı itibarı ile büyük başarılara ulaşmıştı.

Her yaştan insanın severek oynadığı bu yapımda oyuncular, GPS ve veri bağlantısı yardımıyla gerçek hayatta sokak sokak geziyor, Pokemon avına çıkıyordu.

Yakalanan Pokemon’ları geliştiriyor, sürekli yenilerini yakalayarak tarifi zor bir haz yaşıyorduk. Fakat bu durum fazla sürmedi. Oyunun tek düze yapısı, çoğu oyuncuyu Pokemon GO‘dan uzaklaştırmış, oyunun bırakılmasına sebep olmuştu.

Kısa dönem önce gelen birkaç güncelleme, oyuncuları tekrar oyuna döndürdü diyebiliriz. Hatta bulunduğumuz 2018 yılı, Pokemon GO‘nun en çok hasılat yaptığı yıl olarak kayıtlara geçti. 

Pokemon GO İçin Beklenen Özellik Geldi. Kıyasıya Mücadeleler Başlasın İÇERİK

Fakat şimdi gelen bir güncelleme, oyuna tekrar dönmekte kararsız olan kesimi de kendine çekeceğe benziyor. Zira söz konusu güncelleme, Pokemon dünyasının olmazsa olmazlarından birini oyuna ekliyor.

Pokemon GO için sunulacak olan PvP güncellemesi, oyuncular arası Pokemon savaşı yapabilme imkânı sunacak. 

Başka bir oyuncu ile savaşa girebilmeniz için 10 seviye ve üzerinde olmanız yeterli olacak. 

Ekranlarda beliren QR kodların okutulması ile başlayacak olan PvP‘lerde oyuncular, yakalamış ve geliştirmiş oldukları Pokemon’ları kullanarak birbirleriyle savaşacaklar. Bu durum da yine gerçek dünyada bir araya gelme zorunluluğuna işaret ediyor. 

Öte yandan gelen güncelleme ile birlikte,  yapabilmek içinher zaman yan yana olmamız gerekmeyecek. Ultra ve Best Friend derecesinde arkadaşlıklara sahipseniz, uzak konumlardan da birbirinizle savaşmanız mümkün olacak. 

Savaşların adil olabilmesi için, oyundaki CP’ler limitlenecek. Bu sayede birbirine denk güçlerde olmayan oyuncular arasında geçen savaşların önüne geçilmiş olacak.

Savaşlar sonucunda çeşitli ödüller verilecek fakat bu ödüller sadece aynı gün içerisinde yapılan üç karşılaşma için geçerli olacak.

Ayrıca gerçek oyuncular dışında NPC’lerle de savaşabileceğimiz, verilen bilgiler arasında.

 

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler