Perşembe, Mart 28, 2024

Ford, 12 Kasım’da Elektrikli Transit Aracını Tanıtacak!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Otomobil üreticisi Perşembe günü yaptığı açıklamada, Ford‘un popüler Transit teslimat minibüsünün tamamen elektrikli versiyonunu 12 Kasım’da tanıtacağını duyurdu. Araç 2021’e kadar üretime girmeyecek, ancak Ford, beklenen yeni pille çalışan teslimat kamyonetleri dalgasının önüne geçmeyi umuyor.

Açılışta, Ford’un minibüsün pil paketi boyutu, tahmini menzili ve diğer performans özellikleri hakkındaki ayrıntıları paylaşması bekleniyor. Menzil, özellikle, teslimat kamyonetlerinin en fazla parayı kazanmak için mümkün olduğunca uzun süre yolda kalması gerektiği düşünüldüğünde önemli bir ölçü olacaktır. Ford daha önce elektrikli Transit minibüsüyle dalga geçmişti ve ayrıca 2019’da Avrupa pazarı için elektrikli bir Transit duyurdu. Otomobil üreticisi yeni aracın adını açıkladı: E-Transit.

Şirket yaptığı açıklamada, “Dünya ve araçlarımızı çalıştırma şeklimiz değişiyor” dedi. “Bu nedenle, hem topluluğumuza hem de çevreye hizmet ederken ticari iş dünyasının bel kemiği olmaya devam eden yeni bir Transit türü için doğru zaman geldi.” dedi.

Ford’un Transit minibüsü, ABD’de en çok satan kargo minibüsü olsa da, son birkaç yılda popüler Sprinter minibüsünü yenileyen Mercedes-Benz ile rekabetin arttığını gördü.

E-Transit, Kuzey Amerika pazarı için üretime giren yeni elektrikli araç dalgasının ortasına inecek. Çoğu binek araç olacak, ancak bir avuç ticari teslimat olacak.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler