Cuma, Mart 29, 2024

Ford’un Elektrikli Minibüsü Tourneo için Lansman Tarihi Belli Oldu!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Amerika Birleşik Devletleri’nin Michigan eyaleti merkezli otomobil üreticisi Ford, 2030 yılının sonuna kadar tamamen elektrikli otomobillere geçeceğini resmi olarak duyurdu aynı zamanda ticari araçlarının üçte ikisinin de PHEV (Hibrit) ve EV (Elektrikli Araba) olması bekleniyor.

Şirket, Tourneo ailesininde elektrikli otomobil (EV) olma yolunda ilerleyeceğini belirtti. 9 Mayıs 2022 tarihinde gerçekleştirilecek olan lansman etkinliğinde Tourneo Elektrikli Minibüs modeli tanıtılıyor olacak. Mevzubahis araç hakkında pek bilgimiz yok fakat elimizdeki tüm bilgilere göre araç uyarlanmış bir EV platforma sahip olacak ve Ford’un E-Transit ile birçok aynı bileşene sahip olacak.

ford transit custom
Ford'un Elektrikli Minibüsü Tourneo için Lansman Tarihi Belli Oldu! 2

Yeni Tourneo Custom, şirketin E-Transit ailesinin bir parçası olacak ve 2024 yılında Transit Courier ve Tourneo Courier modellerinin tanıtılmasıyla Transit Custom ailesi genişliyor olacak. Ford, yalnızca tamamen elektrikli otomobil üreticisi olmayı değil aynı zamanda 2035 yılına kadar karbon nötr bir otomobil üreticisi olmayı da hedefliyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler