Çarşamba, Nisan 24, 2024

Fortnite’ın Sesli Sohbet Sistemi, Çocuk İstismarı İçin Kullanıldı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Zamanın en popüler yapımlarından birisi olan Fortnite‘ta bulunan sesli sohbet sistemi, Amerika’nın Florida eyaletinde yaşanan bir çocuk istismarı olayıyla ilişkilendirildi. İddiaya göre; çocukları hedef alan bu insanlık dışı eylem için, Fortnite‘ta hepimizin kullandığı sesli sohbet sistemi kullanıldı. Broward ilçesinde yaşayan zanlı, en az bir kurbanın uygunsuz görüntü ve videolarıyla birlikte yasa dışı ilişki kurma suçundan yargılanıyor. 

Ebeveynler Çok Dikkatli Olmalı

Popüler Battle Royale oyunu Fortnite‘ı duymayan oyuncu kalmamıştır herhalde. Bu yapım, hemen her yaştan oyuncuyu bünyesinde barındırıyor. Her geçen gün yaptığı yeniliklerle oyuncuları tutmayı başaran yapım, çocuk oyuncular tarafından da rağbet görüyor. Bugün yayınlayacağımız haber ise, tam olarak bu minik Fortnite oyuncularını ve onların ebeveynlerini ilgilendirecek nitelikte. 

Bir video oyunu her ne kadar masum görünürse görünsün, ebeveyn kontrolünde olmadıkça; çocuk oyuncular için gerçekten büyük tehlikeler barındırabiliyor. Milyonlarca oyuncu tarafından sevilerek oynanan Fortnite da bu oyunlardan sadece biri.

Bu popüler yapımın adı, şu gün itibariyle kirli bir suç ile anılmaya başlandı. Amerika’nın Florida eyaletinde yaşanan olayda, minik oyuncular; iğrenç saldırıların hedefi oldu. 

Fortnite v4.5 Güncellemesi İle Oyuna Yeni Bir Mod Eklendi İÇERİK 1 JPEG min

Çocuk oyuncular ile cinsel aktivite başlatma amacıyla Fortnite‘ın sesli sohbet sistemini kullanan 41 yaşındaki Anthony Gene Thomas, mahkeme tarafından tutuklandı. Amerikan polisinin açıklamasına göre bu olaylarda iki kişinin parmağı bulunmakta. 

Söz konusu zanlının suç ortağı, Fortnite oyununun sesli sohbet sistemi üzerinden masum çocuklarla tanışıyor ve onların zanlı ile bir araya gelmesine vesile oluyordu. 

Zanlının 17 yaşındaki kurbanı, suçluyla cep telefonu üzerinden de iletişim kurduğunu ve suçlunun kendisine nakit para ve hediyeler yolladığını açıkladı. 

2018 yılının Ağustos ayı sonunda zanlı ve işbirlikçisi, 17 yaşındaki çocuğu; cinsel suçların işlendiği Thomas’ın evine götürdü. 

Ebeveynlerin kayıp çocuk beyanından sonra bulunan 17 yaşındaki kurban, güvenli bir şekilde ailelerine teslim edildi. Thomas’ın cep telefonunda yapılan analizler sonucu uygunsuz görüntülere rastlanmasıyla birlikte, zanlı ve onun suç ortağı tutuklandı. 

Bu çirkin saldırılar neticesinde Amerika polisi, 20 kişiye kadar cinsel saldırıda bulunulmuş olma olasılığına dikkat çekti. 

Florida Başsavcısı Ashley Moody: “Bu davada rahatsız eden tek şey çocuk pornografisi içermesi değil, bu çirkin suçlar için popüler bir çevrimiçi video oyununun kullanılması.” ifadelerini kullandı. 

Bayan Moody, diğer kurbanların da bir an önce polis ile temasa geçmesi yönünde çağrıda bulundu. Ayrıca Florida Başsavcısı Moody, sözlerine “Avcıların bir çocuğu hedeflemek ve onlara karşı saldırıda bulunmak için her türlü yola başvurmaktan çekinmeyeceklerini bilmek gerekir. Bu konudaki en büyük sorumluluk ebeveynlerindir.” şeklinde devam etti. 

 

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler