Perşembe, Mart 28, 2024

Fps Ölçme

Paylaş

silkroad gaminggentr

FPS ölçme günümüzde hemen hemen her oyuncunun kullandığı bir yöntem. Genellikle yeni satın alınan sistemlerde PC’nin ne kadarlık bir performansta, ne kadar değerlere çıkabildiğini görmek amacı ile kullanılır. Biz de bugün FPS ölçebilmeniz için gerekli olan ve aktif olarak kullanılan 4 FPS Ölçme aracını yayınlıyoruz.

2024 yılına geldiğimizde listede değişiklikler yapmış bulunmaktayız. En çok kullanılan Fps Ölçme uygulaması Msı After burner uygulaması halen en güncel olarak devam etmekte.

FPS Değerleri Olmadan Olur mu?

Özellikle bilgisayar oyunu oynayan kullanıcıların sıkça muzdarip olduğu konu olan FPS (İngilizce: Frame Per Second) yani  oyunda karakterinin kendi gözünden oynandığı oyunlara FPS tarzı oyunlar diyoruz. Bir çok kullanıcı oyun esnasında veya bir oyunu oynamadan önce ne bir değerde oynayacağını merak etmektedir. Bu rehber yazımızda bilgisayarınızın oynadığınız oyunlarda ne kadar FPS değeri aldığını gösteren programların listesini yaptık.

1-MSI Afterburner

Afterburner 1080Logo
Bizim de sistem ve ekran kartı incelemelerinde sıkça kullandığımız MSI Afterburner, grafik kartlarınızın tam kontrolünü sağlayan, dünyanın en tanınmış ve yaygın kullanılan grafik kartı overclock programıdır.

Ayrıca, donanımınızın inanılmaz derecede ayrıntılı bir görünümünü sağlar ve fan profilleri, kıyaslama ve video kaydı gibi bazı ek özelliklerle birlikte gelir. MSI Afterburner tamamen ücretsizdir ve tüm markalardan grafik kartları ile kullanılabilir.

2- Asus GPU Tweak

Önde gelen bilgisayar ürünleri üreticisi Asus’a ait olan GPU Tweak tıpkı MSI after burner gibi dilersek ufak tefek oc modları yapabileceğimiz bir uygulama. Programdaki OSD menüsü üzerinden oyun esnasında fps değerini ölçmemize imkan sağlamakta.

3- Nvidia Shadowplay

Ekran kartı üreticisi Nvidia tarafından geliştirilen Shadowplay bünyesinde bir çok özelliği barındırmakta. Oyun fps,ekran görüntüsü , video gibi bir çok şeyi kayıt etmenize yaramakta. Ayrıca video kayıt alıp gif olarak kayıt etme imkanı da sağlamaktadır.

Ayrıca Youtube ve Twitch yayıncıları için tek tıklamayla yayın yapma imkanı sunmakta. 4K’ya kadar ekran görüntülerini yakalayıp uygulamadan çıkış yapmadan sosyal medyada paylaşma imkanı sağlamaktadır.

4 – Steam

globalheader logo

Dilerseniz Steam üzerinden de oyun içinde ne kadar fps aldığını görüntüleyebilirsiniz. Bunun için öncelikle Ayarlar/Hesap kısmından Beta update kısmını kabul etmeniz gerekiyor ardından steam tekrar dan giriş yapıp Ayarlar/Oyun içi kısmından oyun içi fps sayısı sekmesinden değerlerin ekranın neresinde görülmesini istiyorsanız o kısımı seçip kullanmaya başlayabilirsiniz.

5- AMD Adrenalin Edition

İşlemci ve ekran kartı üreticisi Amd’nin kendi programı olan ve oldukça popüler bir kullanıma sahip Adrenalin sadece fps değerini ölçmek yerine bir çok işlevi de aynı anda sunuyor. Oyun istatistiklerine, performans raporlarına, sürücü güncellemelerine ve çok daha fazlasına tek bir uygulamadan erişim sağlama imkanı sağlamış oluyor.

 

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

21 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler