Çarşamba, Mayıs 8, 2024

Fransa-İspanya Maçında İlk Kez Video Hakem Uygulandı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Dünya Kupası Eleme maçlarına sayılı günler kala Stade de France‘de oynanan Fransa-İspanya maçının sonucunu video hakem uygulaması belirledi.

Video Hakem uygulaması nedir ?

Geçtiğimiz aylarda ufaktan sinyallerini veren Video Hakem uygulaması aslında hakem katliamlarının önüne geçebilmek için geliştirilmiş bir uygulama. Bildiğimiz kameralar ile futbol maçlarında anlık takipler yapılarak kritik olaylarda direkt video tekrar izlenip hakemlerin daha doğru karar verebilmesi hedefleniyor.

Mesela ceza sahası içerisine giren futbolcuyu düşüren rakip için penaltı veren hakem her zaman tartışmaya açık olur. Bu gibi konularda ise Video Hakem uygulaması devreye girerek olayları çözüme kavuşturuyor.

Türkiye’ye de bir an önce gelmesini beklediğimiz bu uygulama Dünya Kupası eleme maçlarında kendisini gösterecek. Eğer beklendiği gibi başarılı devam ederse dünya genelinde yaygınlaşması an meselesi.

video hakem uygulamasi

İspanya katliamdan döndü

İspanya’nın maçı 2-0 kazandığı hazırlık maçında ise yan hakem golü vermemişti. Hemen video hakem tarafından gelen uyarı sayesinde gol verilerek böylece facianın önüne geçilmiş oldu.

Hemen sonrasında ise İspanya dakika 77’de sahneye çıkarak Gerard Deulofeu ile golü bulmuştu. Ancak hakem yine araya girerek ofsayt bayrağını kaldırdı. Sonrasında ise yine video hakem uyarı gönderdi ve golün geçerli olduğu tespit edildi.

Futbol camiasının bakış açısını değiştirecek olan video hakem uygulamasına daha çok alışacağız gibi görünüyor. Bakalım Türkiye’deki hakem katliamlarının da önüne nasıl geçilecek biz de çok merak ediyoruz.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler