Cumartesi, Nisan 20, 2024

G Suite Kullanıcıları, Google Voice Aramalarını Gmail Üzerinden Yapabilecek

Paylaş

silkroad gaminggentr

Google yakın zamanda Google Voice lisansına sahip G Suite müşterilerinin doğrudan Gmail üzerinden Google Voice çağrıları yapmalarına izin verecek. Yeni özellik ikinci bir sekmeye geçmeye gerek kalmadan Google Voice çağrısı yapmanın kullanışlı bir yolu olacak.

Özellik size sunulduysa, Google Voice’a, şu anda Google Takvim, Keep ve Görevler için simgeler görebileceğiniz gelen kutunuzun sağ tarafındaki araç çubuğundan erişebilirsiniz. İşte Google’dan arayüzün neye benzediğini gösteren bir GIF.

transfer voice gmail
G Suite Kullanıcıları, Google Voice Aramalarını Gmail Üzerinden Yapabilecek 3

Google, bahsi geçen özelliğin 3 Haziran’da yayınlanmaya başlayacağını ancak yalnızca bilgisayar üzerinden Chrome veya Firefox tarayıcıya sahip kullanıcılar erişebileceğini söylüyor.

Bu ayın başlarında Google, Meet video konferans hizmetine Gmail gelen kutunuzdan erişebileceğinizi açıkladı (Meet simgesi sol kenar çubuğunuzda olsa da). Gününüzün büyük bir bölümünü e-postalarla çalışarak ve arama yaparak geçirirseniz, bu entegrasyon ve bugün açıklanan yeni Google Voice Gmail entegrasyonu yararlı olabilir.

Google Voice mobil uygulamasına çağrı aktarma özelliği;

Ayrıca, Google, Google Voice’un iOS, Android ve web uygulamaları için Google Voice lisanslarına sahip G Suite müşterilerine bir çağrı aktarma özelliği sunmaya başladığını açıkladı. Bir çağrıyı aktarmak için, kullanıcıların çağrı menüsündeki bir “aktar” düğmesine dokunup bir kişi seçebileceği anlaşılıyor. Google’dan arama aktarma işleminin bir resmi:

ezgif.com webp to jpg
G Suite Kullanıcıları, Google Voice Aramalarını Gmail Üzerinden Yapabilecek 4

Google, bu yeni özelliklerin bir noktada standart Gmail veya Google Voice kullanıcıları için yayınlanıp yayınlanmayacağıyla ilgili yorum yapmadı.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler