Cumartesi, Nisan 20, 2024

Gainward GeForce RTX 2080 Ekran Kartını Duyurdu (Teaser)

Paylaş

silkroad gaminggentr

Ekran kartı üreticisi Gainward yeni RTX 2080 ekran kartı için ilk teaserini yayınladı. Teaser diyoruz çünkü ekran kartının modeli ve tasarımı hakkında net bir açıklama veya bilgi vermek şuan için yasak durumda. 20 Ağustos tarihinde NVIDIA‘nın yeni ekran kartı serilerini açıklaması beklenirken, her geçen gün yeni bir detay ortaya çıkıyor.

Yeni Ekran Kartı Serisi GTX Değil, RTX Olacak

Artık GTX tanımı yerine RTX tanımını çok fazla duyacağız. Zira NVIDIA yeni 2000 serisinde bu tanımı değiştirmiş durumda. Üretici Gainward ise ekran kartı modellerini üretmiş hazır bekletiyor. Şuanda ise tanıtımının yapılması için ön teaser çalışmaları yürütülüyor. Aynı zamanda son kullanıcıları heyecanlandırmak için, böyle ufak ufak paylaşımlar yapmaya başladılar.

Firma Pazartesi günü düzenlenecek olan GeForce Gaming Celebration etkinliğine dair hiçbir tüyo vermedi. Yani tüm gözler şuanda NVIDIA CEO‘su Jensen Huang üzerinde. Zira kendisi Pazartesi günü Turing mimarisine dayanan yeni GeForce 20 serisinin tanıtımını gerçekleştirecek.

Gainward GeForce RTX 2080 Gozler

“Göz Kamaştırıcı Gözler”

Gainward ise ilk teaser yayınında “göz kamaştırıcı gözler” olarak nitelendirdiği üç simgeyi gösteriyor. Şirket burada üç fanlı bir soğutma çözümü ve RGB aydınlatmaların olduğu detaylar ile ilgili ip uçları veriyor. Fakat dediğim gibi, tasarıma dair hiçbir bilgi şuana kadar sızdırılmadı.

Ancak tanıtım öncesi özel RTX 2080 modeline dair üç beş detay olsaydı fena olmazdı.

(Aşağıdaki tasarım şuan firmanın ürettiği modellerden bir tanesine ait.)

Gainward yasli kurt

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

2 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler