Cumartesi, Nisan 20, 2024

Galaxy S9, Samsung’un En Pahalı Telefonu Olabilir!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Samsung Galaxy S9, şimdiye kadar gelmiş geçmiş en pahalı Samsung cihazı olabilir. Bakalım haberin detayları nelermiş…

Samsung’un bu sene içerisinde tanıtacağı cihazların başında Galaxy ailesinin yeni üyesi S9 geliyor. Daha cihaz tanıtılmadan kutusu ve özellikleri bilinirken fiyatı hakkında ise iddialar yöneltilmeye başlandı. Söylentilere göre S9 fiyatıyla Samsung’un şimdiye kadarki en pahalı telefonu olacak.

Aslında fiyatı hakkında tahmin yapmak pekte zor değil. Eğer iddialar doğru ise cihazın fiyatının minimum 5500 TL olacağını düşünüyorum. Keza Samsung’un son amiral gemisi cihazı Note 8‘e baktığımızda etiket fiyatının 5.099 TL’ye dayandığını görüyoruz. S9 eğer firmanın en pahalı telefonu olacak ise fiyatının en az 5.500 TL olması gerekiyor.

galaxy s9 2 min

Galaxy S9’un Özellikleri!

Galaxy S9’un fiyatını tartışırken özelliklerinide göz önünde bulundurmamak olmaz. Cihazın kutusunun ifşa olmasıyla birlikte özellikleride ortaya çıkan S9 artık kendini hemen hemen kullanıcılara tanıttı. Gelin S9’un özelliklerine yakından bakalım.

26 Şubat‘ta tanıtılması beklenen S9 için Samsung, 5.8 inç büyüklüğünde Quad HD sAMOLED ekran kullanmayı tercih etmiş. Bu ekranı ise IP68 toza ve suya karşı dirençli hale getirerek kullanıcılarına uzun süreli bir kullanım sunmayı hedeflemiş.

galaxy s9 1

ABD ve Güney Kore’de satılacak olan versiyonlarda Snapdragon 845 yonga seti kullanılırken, diğer ülkelerde ise Exynos 9810 yonga seti ile beraber gelecek. bu güçlü işlemcilerini ise 4 GB Ram ile destekleyecek.

Kamera performansına bakacak olursak arka kısımda F1.5 ve F2.4 diyafram aralığına sahip 12 megapiksel çözünürlüğünde Super Speed Dual Pixel çift kamera kullanılmış.  Bu kameranın en belirgin özelliği ise 1000fps‘lik çekim hızı. Ön kısımda ise 8 megapiksellik bir kamera yer alıyor. Bu mükemmel iki kamerayla yaptığınız çekimleri ise 64 GB’lık dev hafızasında saklayabileceksiniz.

Galaxy S9 Plus Özellikleri!

Galaxy S9 Plus modelinin S9’dan pek farkı olmayacağını belirtmek istiyoruz. S9+’a şöyle bir baktığımızda 6.2 inçlik dev ekranı sizleri karşılıyor. Yine S9+ modelinin farklarından birisi ise kamera kısmında ortaya çıkıyor. S9+ modelinde çift kamera kullanmayı tercih eden Samsung, cihazın S9 modelinden başarılı bir şekilde ayırıyor.

Yine S9 modeline baktığımızda 4GB Ram kullanıldığını görürken, S9 Plus modelinde ise 6GB Ram kullanılması bekleniyor. İki cihazıda Şubat ayında MWC etkinliğinde tanıtacak olan Samsung, iki cihazada 512 GB depolama seçeneği ekleyebilir.

İki cihazında özelliklerine şöyle bir baktığımızda oldukça üst seviye bir performans sunduklarını görüyoruz. MWC 2018 etkinliklerinde tanıtılacak olan cihazlar için Samsung’un en pahalıları olacakları söyleniyor. Sizde konu hakkındaki düşüncelerinizi yorumlarda belirtebilirsiniz.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler