Cumartesi, Nisan 27, 2024

Samsung; Ürettiği Exynos İşlemcileri, Diğer Üreticilere Satmaya Başlayacak

Paylaş

silkroad gaminggentr

Akıllı telefon piyasasının en önde gelen isimlerinden biri olan Samsung, yıllardır üretimini yaptığı Exynos işlemcilerini sadece kendi cihazlarında kullanmaktaydı. Güney Kore merkezli şirket; aldığı yeni kararla, üretimini yaptığı orta seviye işlemcilerini diğer akıllı cep telefonu üreticisi şirketlere de satmaya başlayacak. Bu da demek oluyor ki, orta segmentte ismini fazlasıyla duyduğumuz MediaTek’in işi zorlaşabilir. 

Exynos’u Artık Sadece Samsung’da Görmeyeceğiz

Cep telefonundan tablete, beyaz eşyadan bilgisayara, televizyondan mutfak eşyalarına; kısacası pek çok alanda ismini duyduğumuz Samsung şirketi, uzun yıllardır teknolojik eşya üretimine devam ediyor. Her geçen gün yelpazesini genişleten şirket, yeni teknolojilerin pek çoğuna imza attığı gibi, bulunduğumuz çağın ve geleceğin teknolojileri hakkında da hatrı sayılır gelişmelere ayak basıyor. 

Sadece elektronik bileşenleri üretmekle kalmayıp, gemi tersanesi bile bulunan Güney Kore’li teknoloji devi Samsung, ismini en çok akıllı telefon sektöründe duyuruyor.

Şirket, cep telefonu tarihi boyunca pek çok modeli ile büyük ilgi görmeyi başardı. Ülkemizde de ürettiği cep telefonlarıyla yüksek satış rakamlarına ulaşan şirket; uzun yıllar boyunca üretimini yaptığı Exynos işlemcilerini, sadece kendi akıllı cihazlarında kullanmaktaydı.

Samsung Ürettiği Exynos İşlemcileri Diğer Üreticilere Satmaya Başlayacak İÇERİK PNG min

Fakat şirket; aldığı yeni bir karar ile, üretimini yaptığı Exynos CPU’larını diğer akıllı cep telefonu üreticileri ile de paylaşacağa benziyor. Şimdilik sadece orta segment işlemcileri satmayı planladığını bildiğimiz şirket, bu kararı ile orta segment telefonlarda görmeye alışık olduğumuz MediaTek işlemcilere de büyük bir rakip olabilir. 

Orta Segmentte Exynos’lar, Genel İtibarıyla Üzmüyor

Samsung markalı telefonlarda görmeye alıştığımız Exynos işlemciler, son zamanlarda kullanıldığı pek çok cihazda iyi derecede performans ve akıcı bir arayüz sergiliyordu. Kendi orta segment Galaxy J7 2016 cep telefonumda da Exynos 7870 CPU bulunmakta. Orta segment bir telefona göre gayet akıcı bir performans aldığımı söyleyebilirim. 

Oyun zevki konusunda segmentinin ötesinde bir performans göstermese de, çoğumuzun müptelası olduğu sosyal ağlarda ve genel kullanımda fazlasıyla yeterli bir performans alabiliyorum. Bu tür işlemcilerin güç kullanımının da düşük olduğunu düşünürsek, diğer cep telefonu üreticilerin de bu işlemcilere büyük bir rağbet göstereceklerini tahmin etmekteyim.

Orta segmentin iplerinin genel itibariyle MediaTek’in elinde olması, bir tekelleşme örneğidir. Her türlü tekelleşme de, gelişmeyi zayıflatan en büyük faktördür. Bu tür yenilikler ve rakipleşmeler; her zaman son kullanıcının faydasına olacaktır. 

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler