Perşembe, Mart 28, 2024

Game Garaj SLAYER 7 Laptop İncelemesi 

Paylaş

silkroad gaminggentr

GameGaraj yakın bir zamanda 11.nesil işlemcilerle donatılmış olan yeni oyuncu laptop modellerini tanıtmıştı. Bugün inceleme masamızda da yeni modellerden biri olan Game Garaj SLAYER 7 incelemesi ile karşınızda olacağız.

Bir yandan yeni nesil işlemciler bir yandan da yeni nesil ekran kartlarıyla donatılmış olan oyuncu laptopu hem tasarım hem de teknik açıdan ele alacağız. O zaman başlayalım.

İstediğiniz Bölüme Geçebilirsiniz

  1. SLAYER 7 Laptop Tasarımı
  2. SLAYER 7 Teknik Özellikleri
  3. SLAYER 7 Laptop Soğutma Konusunda Nasıl?
  4. SLAYER 7 Performans ve Oyun Testleri

Game Garaj SLAYER 7 Laptop Tasarımı

Game Garaj, genel olarak sade bir tasarımı benimsemiş desek yanlış olmaz. Arka kısımda bir logonun orta bölümde yer aldığını ve yanlardan iki adet çizgisel bir oynama yapıldığını görüyoruz. Arka kapağa biraz hareket katılmış ama genel sade yapı bozulmamış.  Titanyum siyahı adı verilen bir rengin kullanıldığı modelin dış kapak kısmında, metal yüzeye yer verilmiş.

Kasada metal kullanan laptop, iç kısımda ise sert plastik tercih etmiş. Dış kısımdaki sade tasarım yapısı, kapağı açtığınız zaman ise biraz daha renkleniyor. İç kısımda RGB aydınlatmanın olduğu klavye var ve bu ışıklandırma sade tasarımı biraz daha hareketlendirerek güzel bir destekleyici oluşturmuş.

GameGaraj SLAYER 7

RGB ışıklandırmada biraz daha parlak bir ışık kullanıldığını da ekleyelim. Gündüz kullanımlarda bile ışığı rahatça seçebiliyorsunuz.

Onun dışında tasarım kısmında söyleyebileceğimiz bir başka nokta ise menteşelerde herhangi bir sınır olmadığı. Menteşeler 180 dereceye kadar açılabiliyor. Bu da ekranı tamamen açabilmeniz demek oluyor.

  • Ağırlık: 2.3 kg

Portlar

  • Sol Tarafta: Güç girişi, USB 3.0 ve USB 2.0 giriş portları
  • Sağ Tarafta: Lan portu, HDMI girişi, Type C, USB 3.0 ve ses jak girişi

Kutu İçeriği

  • Ürünün kendisi
  • Garanti Belgesi
  • Sürücülerin olduğu flash bellek
  • Kullanma kılavuzları
  • 180W değerinde adaptör

gamegaraj slayer 007 e1631317018382

Tasarım Eksileri

  • Dış kısımda metal yüzey biraz parmak izi bırakıyor.

Tasarım Artıları

  • Klavyede RGB ışıklandırma sade tasarımı hareketlendirmiş.

GameGaraj SLAYER 7 Teknik Özellikleri

Game Garaj SLAYER 7 laptop incelemesi için ikinci kısma yani teknik donanım bölümüne geçmek istiyorum. Burada oyuncu laptopu almak isteyenleri tatmin edici bir seri var mı yok mu onu değerlendirmek gerekecek.

Ekran Özellikleri

Geniş bir ekran kullanılmamış. Standart 15.6 inç ekrana yer verilmiş. Boyut olarak standart olsa da ekranın teknik açıdan başarılı olduğunu söyleyebiliriz. 144 Hz yenileme hızı ve IPS panel oyuncuları tatmin edecektir. Çözünürlük değeri ise Full HD olarak belirlenmiş. Bir oyuncu laptop için yeterli değerler diyebiliriz.

GameGaraj SLAYER 7

İşlemci Özellikleri – Intel Core i7-11800H

Game Garaj SLAYER 7 laptop burada farkını gösteriyor. Son nesil güçlü bir işlemci ile geliyor. Intel Core i7 serisi işlemciler 11.nesil ve yeni neslin en güçlü işlemcilerinden biri. 2021 yılının ikinci çeyreğinde gelen işlemci 10nm SuperFin üretim teknolojisinden geçiyor ve 8 çekirdekli. İş parçacığı açısından baktığımız zaman ise 16 iş parçacığını görüyoruz.

Burada temel saat hızı ise 2.30 GHz. Tam performansa çıktığı zaman yani turbo hıza çıktığı zaman ise işlemci 4.60 GHz değerini görüyor. İşlemcinin hızı dışında en büyük avantajı ise 24 MP Intel Smart önbelleğe sahip olması.

  • Kablosuz Ağ: Intel Wi-Fi 6 – 802.11ax

İşlemci Özet

  • Temel Saat Hızı: 2.30 GHz
  • Turbo Boost Hızı: 4.60 GHz
  • Çekirdek Sayısı: 8 çekirdek
  • Bellek: 24 MB Intel Smart Cache
  • TDP: 45W

İşlemci için tercih en iyilerinden biri olmuş. Peki ekran kartı konusunda nasıl bir tercih yapılmış bir de ona bakalım.

GameGaraj SLAYER 7

Ekran Kartı – NVIDIA RTX 3060 Max-P

NVIDIA’nın son nesil ekran kartı olan RTX 3060 modeline sahip olan laptop, 80W değerinde bir Max-P ile iyi bir oyun deneyimi sunuyor diyebiliriz. Tabii ki burada Watt değeri oldukça önemli onun altını çizmiş olalım. Onun dışında ekran kartında GDDR6 6 GB bellek bulunuyor. 192 bit bellek veri yoluna sahip olan ekran kartının CUDA çekirdek sayısı ise 3840 adet olarak belirlenmiş.

Yine Ampere mimarisinin ürünü olan ekran kartında 2.nesil ışın izleme ve 3.nesil tensör çekirdekleri yer alıyor. Zaten bu modeli daha önce de ele almış ve bazı detaylarını değerlendirmiştik. Takip eden okurlarımız bilecektir.

Ekran Kartı Özet

  • Cuda Çekirdek: 3840 çekirdek
  • Bellek: 6 GB GDDR6 bellek
  • Bellek Arayüzü: 192 bit arayüzü
  • Watt Değeri: 80W
  • RTX ve DLSS Desteği: Var

Ekran kartı ve işlemci Game Garaj SLAYER 7 Laptop modelinin en önemli iki bileşeni. Fakat tabii ki laptop bununla sınırlı değil. Depolama alanı ve RAM tercihi konusunda da bilgi vereceğiz.

Depolama Alanı ve RAM Seçimi

Cihazda yer alan RAM’ler Crucial imzalı olan RAM’ler. DDR4 3200 MHz değerindeki RAM’ler 8 GB. 2 X 8 GB toplamda 16 GB RAM sunuluyor. Depolama alanı seçimi ise yine Crucial imzalı P2 M2 2280 500 GB SSD. RAM ve SSD için şöyle güzel bir şey var ki hem RAM hem de depolama alanı için farklı seçimler yapabiliyorsunuz. GameGaraj sitesinde bunun için oluşturulmuş bir özelleştirme alanı var.

Game Garaj SLAYER 7 laptop incelememiz için son olarak soğutma performansından söz edeceğim. Sonrasında da performans ve oyun testi detayları ile yavaş yavaş yazıyı bitireceğiz.

SLAYER 7 Laptop Soğutma Konusunda Nasıl?

Cihazın içini açtık. İçini açtığımızda da gördüğümüz soğutma sistemi 6 adet ısı borulu bir soğutma sistemi. 2 adet ana fandan oluşan sistemde, hem GPU birimine hem de CPU birimine temas eden iç çapı arttırılmış ama kalınlığı azaltılmış olan ısı boruları var.

Bu soğutma sistemi belli bir seviyeye kadar iyi gibi. Testler sırasında ekran kartının çok fazla ısınmadığını gördük. Fakat işlemci biraz yüksek ısılara çıkıyor. Yine de sizi rahatsız edecek bir ısı oluşmuyor.

GameGaraj SLAYER 7

GameGaraj SLAYER 7 Performans ve Oyun Testleri

Oyun testleri son aşama olacak. Buna geçmeden önce kısaca bir performans testlerine bakalım Her zaman kullandığımız gibi performans testi için 3D Mark Time Spy’ı kullandık.

Testlere baktığımız zaman cihazımız 7.149 ortalama puan alıyor. Grafik skoru ise 6.946 olarak çıkıyor. İşlemci puanına gelince biraz daha yüksek değerler görüyoruz. İşlemci puanında 8.570 puan alınmakta.

Oyun Testleri

Apex Legends 

game garaj slayer apex legends sonuclari e1631317994494

Cold War RTX Off

GameGaraj SLAYER 7

Cold War RTX On 

gamegaraj slayer cold war rtx on story

Cod MW Online RTX Off 

GameGaraj SLAYER 7

CS:GO 

game garaj slayer cs go sonuclari

Forza Horizon 4 

game garaj slayer forza horizon 4 sonuclari

PUBG 

game garaj slayer pubg sonuclari e1631318093395

Son Sözlerle GameGaraj SLAYER 7 Laptop

Videodan da görebileceğiniz gibi çok fazla test yapmış olduk. Oyun testlerine, performans testlerine ve sıcaklık değerlerine baktığımı zaman PC, orta seviyede bir oyuncu laptopu diyebiliriz. Şu an fiyatı 13 bin TL civarlarında.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler