Çarşamba, Nisan 24, 2024

GeForce NOW Yurt Dışı Fiyatları Zamlanıyor 

Paylaş

silkroad gaminggentr

GeForce NOW ilk duyurulduğu zaman, başarılı olursa oyun dünyasıyla alakalı yeni bir dönem başlatacağı düşünülüyordu. Oyun oynamak için pahalı sistemler kurmak yerine, NOW bulut oyun platformu kullanılabilecekti.

Güzel bir fikirle yola başlayan NVIDIA, çok kısa sürede beklenen başarıyı yakaladı ve milyonlara ulaştı. Giderek yaygınlaşan ve 10 milyon kullanıcıyı gören bulut oyun servisi, şimdi de yeni bir döneme geçiş yapıyor. Resmi açıklamaya göre, büyük bir hızla büyümeye devam eden platform için üyelik paketleri ve fiyatlar değişiyor.

GeForce NOW yeni üyelik paketi ve fiyatları nasıl olacak?

Değişen paketi ve fiyatları ele alacağız ama önce bir uyarıda bulunalım. Takip edenler mutlaka bilecektir ki platform, yakın zamanda Turkcell ve GamePlus ile yapılan iş birliği sonucunda ülkemizde de kullanıma açıldı.

Paketlerde ve fiyatlarda yapılan değişiklik, ülkemiz GeForce NOW servisini kapsamıyor. Diğer bölgeler için yapılan bir fiyat ve paket değişikliği söz konusu. Peki nasıl bir değişim olacak?

GeForce NOW

Servis ilk duyurulduğu zaman, hem kullanıcılara bu oluşumu tanıtmak hem de yaygınlaşmasını sağlamak için avantajlı bir abonelik paketi sunulmuştu.

GFN Founders olarak sunulan bu ilk paket, bir nevi başlangıçtı ve ilk etaptan beri bu paket satıldı. Şimdi ise bu pakette bir güncellemeye gidiliyor. Yeni Premium plan kapsamında yeni bir abonelik paketi ve değişen fiyatları görüyoruz.

Bugünden, yani 18 Mart tarihinden geçerli olmak üzere Founders paketi artık yeni üyelere kapalı olacak. Bunun yerine “Priority” abonelik paketini göreceğiz. Tabii ki ücretlerde de bir değişiklik söz konusu.

GeForce NOW Founders paketi için Avrupa bölgesinde aylık 5.49 Euro ödemek gerekiyordu. Yeni pakette ufak bir artış yapılmış. Priority için istenen ücret aylık 9.99 Euro olmuş. Ben her ay ödeme yapmakla uğraşamam diyenler için de yıllık avantajlı bir fiyatta sunulmuş.

GeForce NOW

Yıllık fiyata baktığımız zaman, 99.99 Euro olduğunu görüyoruz. Yani yıllık paket için iki ay bedavaya gelmiş gibi bir avantaj oluyor. Fiyatlarda ufak bir artış söz konusu ama özellikler için herhangi bir sınırlama söz konusu değil.

Founders üyelerinin hakları, olduğu gibi Priority üyeleri için de geçerli. Zamanla bu hakların değişebileceğini yeni şeyler eklenebileceğini düşünüyorum ama şu an için bahsettiğimiz bu haklar içerisinde;

  • RTX desteği açma (RTX teknolojisini destekleyen oyunlar için)
  • GeForce NOW öncelikli erişim
  • Uzatılmış oturum
  • DLSS kontrolü

gibi avantajlar yer alıyor.

GeForce NOW

Mevcut Founders üyeleri durumdan nasıl etkilenecek?

Bu karar sonrasında hemen aklınızda sorular canlanabilir. Peki, Founders paket kullanıcılarına ne olacak? Yeniden paket mi almak lazım? Onların da ücreti artacak mı?

NVIDIA bunu da düşünmüş. Evet bir paket değişikliği yapıldı ama bundan Founders aboneleri etkilenmeyecek. Hakları olduğu gibi duracak ve en önemlisi de fiyat değişikliği yapılmayacak.

Öyle bir kaç ay için geçerli bir şeyden de söz etmiyoruz. Eğer bir Founders üyeliği varsa, ömür boyunca 5.49 Euro olan aylık ücreti ödeyerek abonelik devam ettirilebilecek.

Yine istenirse 6 aylık paketi de 27.45 Euro fiyatla almak mümkün olacak. Bunu şöyle düşünebilirsiniz, NVIDIA en baştan beri GeForce NOW sistemine güvenen ve kısa sürede bu günlere gelmesini sağlayan ilk üyelerine güzel bir avantaj sunuyor.

Anlayacağınız siz bize destek verdiğiniz biz de size fiyat avantajı sunmaya devam edeceğiz gibi bir durum var. 🙂

GeForce NOW

Yeni paket ve yeni fiyatların geçerli olduğu servis için daha ne gibi değişimler göreceğimizi zaman gösterecek. Şu anki abone durumu, yapılan revizeler, gelen ve geleceği söylenen güncellemeler, sürekli eklenen yeni oyunlar gösteriyor ki yakın zamanda GeForce NOW çok daha farklı bir noktaya gelebilir. Gerçekten oyun dünyasına yeni bir soluk kazandırabilir.

Unutmadan bir kez daha da ekleyelim ki yapılan bu paket ve fiyat değişikliği ülkemiz için geçerli değil. Ülkemizi de ilgilendiren yeni bir karar açıklanacak olursa, bunu da paylaşırız.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

2 YORUMLAR

  1. Yani nvidia türkiyede zam yaptı göz boyadı sonra yurt dışı yaptı ama yine her halukarda yurt dışı avantajlı durumda. 10 euro olsa ne olacak adama çerez parası.

  2. Bilgilendirme için teşekkürler.
    Türkiye için zam gelmeyeceğini belirtmişsin ama önden sinyal verme değildir umarım.
    Doların TL karşısındaki yüksekliğinden dolayı bizim için fiyat epeyce artmış olacak.

    Hayırlısı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler