Cuma, Nisan 19, 2024

GeForce RTX 3060, 25 Şubat Tarihinde Satışa Çıkıyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

GeForce RTX 3060, NVIDIA’nın son canavarlarından bir tanesi. Yeni nesil için fiyat performans ürünlerinden biri olan ekran kartı, çok yakında piyasaya çıkmaya hazırlanıyor.

Resmi sitede yer alan bilgilere göre kart 25 Şubat tarihinde satışa sunulacak. Kart satışa çıkacak ama şu an için asıl soru bu değil. Şu an için asıl soru stok durumu ne olacak?

GeForce RTX 3060 sonunda geliyor

Takip ediyorsanız mutlaka bileceksiniz ki ekran kartlarında ciddi stok sorunları var. Bir de kripto para madencileri ekran kartlarına yoğunlaşmış durumda.

Haliyle giderek artan bir stok sorunu yaşanmakta. GeForce RTX 3060 için de endişe verici olan stok sorunlarının bu kez karşımıza çıkıp çıkmayacağını göreceğiz.

NVIDIA bu konuda hazırlıklarını yapmıştır diye düşünüyoruz ama yine de stoklar ne kadar dayanacak bekleyip görmek gerekecek. Şu an 329 dolarlık bir satış fiyatı olan orta sınıftaki ekran kartının özelliklerinden de söz edelim.

GeForce RTX 3060

Sadece stok sıkıntısı hatırlatıp, sorunları diler getirmek olmaz değil mi? Gelelim işin güzel kısmına. Yeni serinin fiyat performans ekran kartında 1.32 GHz temel saat hızı bulunuyor. İyi olarak sınırlandırılabilecek temel saat hızı bir yana artırılmış saat hızı ise 1.78 GHz. Çekirdek sayısı kısmında ise 3584 CUDA çekirdeğinin bulunduğunu da ekleyelim.

Bellek kısmında ise 12 GB GDDR6 bellek tercihi yapan NVIDIA, RT ve Tensor çekirdeklerine de sahip ve DLSS 2.0 ile RTX teknolojisini destekliyor.

Bu özelliklerle kendisini gösteren kart için satış döneminin nasıl gideceği de önemli olacak. Stok sorunları olacak mı? Özel serilerde nasıl farklar olacak? Hepsini zaman gösterecek.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler