Cuma, Nisan 19, 2024

GeIL POLARIS RGB DDR5 Oyuncu Bellekleri Duyuruldu

Paylaş

silkroad gaminggentr

DDR5 RAM dönemi yavaş yavaş yaygınlaşmaya başlıyor. Birçok markanın yeni DDR5 bellek kitlerini duymaya başladık. Yakın zamanda tanıtılan GeIL POLARIS RGB DDR5 oyuncu RAM serisi de bunlardan biri oldu.

Dünyanın ilk RGB DDR5’i olarak lanse edilen yeni bellek serisi, şimdiden oyuncuların ilgisini de çekecek gibi duruyor. Peki bilgisayar bileşenleri konusunda oldukça tecrübeli olan GeIL, nasıl bir bellek serisi sundu? Bakalım.

Kaçırmayın: AMD RX 6600 vs RTX 3060 Karşılaştırmalı İncelemesi

GeIL POLARIS RGB DDR5 Belleklerin Özellikleri Neler?

Yeni bellek serisinde tam hız aşırtma potansiyeli bulunuyor. DDR5 zaten daha verimli ve daha hızlı ama buna ek olarak GeIL RGB DDR5, hız aşırtma desteğiyle beraber çok iddialı değerlere çıkabiliyor.

Temelde değer 4800 MHz seviyesindeyken, 5200 MHz (O.C), 5600 MHz (O.C) değerlerini de görebiliyoruz. Burada Intel XMP 3.0 (O.C) desteğinin olduğunu da eklemek isterim.

Kapasite olarak ise GeIL POLARIS RGB DDR5 serisinin kit ve modül olarak farklı kapasiteleriyle geldiğini görüyoruz.

  • Kit kapasitesi: 16 GB / 32 GB ve 64 GB olarak açıklandı.
  • Modül olarak kapasite ise: 16 GB ve 32 GB olarak geliyor.

Teknik detayların dışında yeni DDR5 oyuncu bellekler tasarım olarak da çok şık duruyor. Seride kullanılan RGB aydınlatma, göz yormaması ve daha şık gözükmesi adına optimize edilmiş.

GeIL POLARIS RGB DDR5

Zaten diğer bileşenlerdeki aydınlatmalar tam uyumlu olarak kullanılabilmekte. Bunun dışında yine özel olarak tasarlanmış soğutucu blokların tasarımının da dikkat çekici olduğunu söylemek lazım. Yarış kırmızı, Buzul Beyazı ve Titanyum grisi olmak üzere 3 farklı renkle tercih edilebilen bloklar, RGB aydınlatma ile de büyük oranda uyum sağlamış.

Hem özellikleri ile hem de tasarımı ile dikkat çeken serinin detayları bu şekilde. Zaten aşağı bir özellik tablosu ekleyeceğiz. Yeni seride gösteriyor ki artık DDR5 RAM modellerine hazırlanmak lazım. Intel 12.nesil işlemcilerle beraber DDR5 daha da yaygınlaşacak gibi.

GeIL POLARIS RGB DDR5

GeIL POLARIS RGB DDR5 Teknik Özellikler Özet

  • Frekans: 4800 MHz – 5200 MHz (O.C) – 5600 MHz ( O.C.)
  • Modül Olarak kapasitesi: 32 GB – 16 GB
  • Kit Kapasitesi: 16 GB – 32 GB – 64 GB
  • CAS Gecikmesi: CL 34 – 40
  • Çalışma Gerilimi: 1.10V – 1.25V
  • Uyumluluk: Intel XMP 3.0 uyumlu
Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler