Perşembe, Mart 28, 2024

Gençlik ve Spor Bakanlığı: “Pacman Çarşaflı Kadınları Yeme Oyunu”

Paylaş

silkroad gaminggentr

Oyunlarda islamofobi içerikler barındıran ve pek çok yerde, pek çok görüntü ile oyuncuya mesaj verilen çizimler Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından tespit edildi. Yapılan açıklamalara ve tespitlere göre Pacman başta olmak üzere popüler bir çok oyunda yıllardır bu mesajların verildiği görüldü.

Günümüz Oyunlarında da Görebilmek Mümkün

Şuanda Avrupa’da geliştirilen ve dünyaya dağıtımı yapılan popüler oyunlar bu mesajları içeriyor mu bilmiyoruz. Tek tek ince detaylar ile bakılması gerekildiği gibi, Gençlik ve Spor Bakanlığı bu konuda araştırma yaparak İslam Birliği Teşkilatı ile hareket etmiş. Aslında bizim yıllardır oynamış olduğumuz pek çok oyunda İslam karşıtı bir dünya mesajın olduğunu gördük. Tabii ki oyunun aksiyon esnasında bu mesajlar görülemediği gibi, oyuncuların akıllarına girerek bu tür karşıt mesajlar verilmiş oluyor.

Özellikle İllumunati mesajlarının neredeyse tüm oyunlarda ve çizgi filmlerde olduğunu görebilmek mümkün. Mesela şuanda dünyanın en çok oynanan online oyunlardan birisi olan League of Legends’te olduğunu görebiliyoruz.

Özellikle Shaco‘nun kılıcının üzerindeki göz ifadeleri, Twisted Fate‘nin kartlarındaki göz simgeleri ve 666 rakamlarını çokça görebilmek mümkün. Bu tür popüler oyunlarda bu mesajlar verilirken, diğer oyunlarda da islam düşmanlığı içeren içeriklerin oluşu hiç de anormal değil.

shaco-lol


Gençlik ve Spor Bakanlığı Hangi Oyunları Tespit Etti ?

Bakanlık tarafından hazırlanan kitapçıkta başta Resident Evil oyunu olmak üzere belki de çocukluğumuzdan beri oynadığımız bir çok oyun bulunuyor. Zaten görünce şaşırmadım da değil. Ancak “böyle mesajları biz almamışız demek ki” diyorum kendi kendime. İşte o oyunların listesi;

Pacman

Çarşaflı kadın simgelerinin oyunda yerleştirilmiş hali olduğu savunuluyor. Pacman adı verilen karakter de bu simgeleri yiyerek ilerliyor yeri geldiğinde o simgeler tarafından kovalanıyor.

pacman
Devil May Cry 3

Bu oyunda ise Müslümanların kıblesi olan Kabe’nin kapısı şeytan kulesinin girişi olarak kullanılıyor. İlk bakışta anlamadığınız bu kapıyı ancak daha önceden gören birisi akıl ederek fark edebiliyor.

devil-may-cry-kabe-kapisi

Resident Evil

Belki de çocukluğumuzun en çok oynanan ve en çok dikkat çeken aksiyon oyunlarından bir tanesiydi. Ancak gelin görün ki bu oyunda da İslamofobik mesajlar olmasın. Bu oyunda da Hz. Muhammed’in mezarının kapısı, düşmanların ordular halinde girdiği kötülüğün kaos ortamı olarak anlatılmış.

Dikkatli bakacak olursanız Mescid-i Nebevi‘nin üzerinde İllumunati sembolü bizleri karşılıyor. Her şeyi geçtim oyunda kütüphane bölümüne geldiğinizde etrafa iyi bakın, tüm kitaplar raflardayken, yerde olan kitap Kur’an-ı Kerim olarak gösterilmiş.

resident-evil-islamofobik

Counter Strike

Daha önceden CS oynayanlar bilir. Asker terörist çatışmasını anlatan oyun, teröristler yaralandığında veya öldüğünde diğer takım arkadaşları tarafından “Allahu Ekber ve La ilahe İllallah” şeklinde seslendirmeler yapılıyordu. Ardından çok fazla tepki çektiği için oyuna güncelleme getirilerek kaldırdılar.

Guitar Hero 3

Bu oyunu mutlaka oynamış veya izlemişsinizdir. Oyundaki amaç size verilen görevi ve notaları tutturarak iyi bir konser çıkartmak. Fakat konser yapılırken etrafta milyonlarca kişi sizi izliyor. Bir de ne görelim ? Konseri veren karakterin ayağının altında “Allah” yazılı ibarenin üzerinde dans ediyor.

Call of Duty

Dünyanın belki de zamanında en çok satan oyunlarından bir tanesi olan Call of Duty‘de İslamofobik mesajlar içeren oyunlar listesine alındı. Bir harabe evin tuvaletinde kirli bir klozetin tam üzerinde Hadis-i Şerif çerçevesi görüldü.

Firmaya yapılan yoğun şikayetler üzerine bu çerçeve kaldırılarak yerine siyah renk bir çerçeve yerleştirildi. Çerçeveye silahınız ile zoom yaptığınızda çerçevenin kenarlarındaki yazılara dikkatli bakmanız yeterli oluyor.

call-of-duty-hadis

Serious Sam

Bu oyunu da yine yıllardır oynuyoruz ve zamanında çok tutulan popüler oyunlar arasında gösteriliyordu. Amaç dünyayı canavarlardan kurtarmak olduğu gibi, canavarların türemiş oldukları yer Hz. Ali‘nin kabri olarak gösteriliyor. Oyunun sonlarına doğru buraya saldırı yaparak tüm canavarların sonunu getirmek amaçlanıyor. Mesajı görüyor musunuz ?

serious-sam


Biz Ne Dedik ?

Hatırlayacak olursanız hocalar, bize kim mesaj attıysa hangi uygulamayı, oyunu veya içeriği geliştirdiyse sayfamızda ve sizlerle paylaşarak destek olmaya çalıştık. Bu oyunlar arasında Mount and Blade‘de vardı, No:70’de vardı, The Prison Game‘de vardı. Olmaya da devam edecek. Şuanda fena mı oldu ? Dünya genelinde Mount and Blade oyununu milyonlarca kişi oynuyor ve Türk yapımı.

Şimdi bizim de kalkıp böyle oyun içerisine simgeler, işaretler veya sesler mi eklememiz lazım ? Millet kafayı yemiş yemin ediyorum. Dünyaya çivi çakacak hepsi, Elon Musk Mars’a neden gitmek istiyor biliyor musunuz ? Kıyametten kurtulmak için. Bu kafadalar işte..

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler