Pazartesi, Eylül 9, 2024

General Mobile Era Duyuruldu! Fiyat Dikkat Çekici

General Mobile Era 50 ve Era 30 duyuruldu. 7.599 TL'den başlayan fiyatlarla sunulan General Mobile Era serisinin özelliklerine bakıyoruz.

Paylaş

General Mobile Era, amiral gemisi bir akıllı telefon yerine fiyat performans serisi akıllı telefon arayanlar için yeni tercih olarak geliyor. General Mobile tarafından sunulan GM serisinin ardından yeni bir isimlendirme ile karşımıza çıkan akıllı telefon, şu an için iki model olarak sunuldu ancak görünen o ki seri yakın zamanda güncellenmeye devam edecek.

Yeni telefonları geldikleri zaman değerlendiririz. Şimdi sahne sırası Era 50 ve Era 30 modellerinde diyelim ve geçelim özelliklere

General Mobile Era 50 Fiyatı ve Özellikleri: Değer mi?

Tasarımdan kısa bir giriş yapayım. Telefon iPhone izinden ilerlemiş. Düz çerçeveler ve hafif kavisli olarak karşımıza çıkan köşe bölümleri. Bu tasarım yapısına zaten alışkınız ve son dönemde de iPhone dışında birçok akıllı telefon modelinde kullanıldı. General Mobile burada modaya uymuş.

General Mobile Era 50
General Mobile Era 50 arka kapak

Arka kısma geçtiğimiz zaman yine böyle hafif bir iPhone esintisi sunan tasarım yapısı bizi karşılıyor. Üçlü kamera alanı hazırlanmış ve bu kamera alanı da arka kapaktan ayrılarak sunulmuş.

Hemen ekran alanına geçelim. Burada da dinamik ada çentik alanını bekleyebilirsiniz. Ama beklemeyin. Zira telefonda dinamik ada çentik alanı yok. Ekran üzerinde tek bir kameraya yer verilen bir tasarım belirlenmiş. Aklıma Samsung’un Infinity-O tasarım yapısı geldi. Hafif kavisli ekran kenarları ve çerçevesiz yapı ise tasarım açısından dikkat çeken diğer noktalar.

General Mobile Era 50
General Mobile Era arka kapak tasarımı

Teknik Özellikleri Unutmayalım

Tasarıma çok takıldık. Teknik özelliklere de bakalım. Telefonda MediaTek Helio G88 serisi işlemciler bulunuyor. İyi sınıfta yer alan işlemcilerin yanında 6 GB fiziksel, 6 GB genişletilmiş olan toplamda 12 GB RAM seçeneği var.

Telefonun ekran kısmına geldiğimizde ise 6,78 inçlik IPS LCD panel kullanıldığını görmekteyiz. Bu panel seçiminin bir nedeni var. OLED yerine böyle bir tercih yapılması, fiyatın biraz daha aşağı çekilmesini sağlayan bir etken. Görüntü kalitesinden ne kadar ödün veriliyor işte orası tartışılır.

Gelelim işin kamera kısmına. Telefonda yer ana kamera 50 MP değerinde. Üçlü kamera kurulumu var ama ikinci ve üçüncü sensörlerin görevi biraz daha farklı. İkinci sensör 2 MP değerinde makro çekim için etkili. Üçüncü sensör ise 0.08 MP değerinde ve muhtemelen derinlik algısı için kullanılacak.

General Mobile Era

Era 50 Teknik Özellikler Özet

  • Ekran: 6,78 inç IPS LCD 90 Hz
  • İşlemci: MediaTek Helio G88
  • RAM: 6+6 toplamda 12 GB
  • Depolama Alanı: 128 GB ve 256 GB
  • Kamera: 50 MP f/1.8 + 2 MP f/2.4 + 0.08 MP f/2.4  + 32 MP selfie kamera
  • Çekim: 30 FPS 1080P – 108MP AI Süper Piksel teknolojisi
  • Pil: 5000 mAh 33 watt hızlı şarj
  • Hoparlör: Stereo çift
  • Parmak izi ve Yüz Tanıma: Var
  • Fiyat: 9.599 TL’den Başlayan
BENZER:  Honor 90 Smart Tanıtıldı, İşte Özellikleri ve Fiyatı

General Mobile Era 30 Özellikleri ve Fiyatı Nasıl?

Serinin daha mütevazi olan modeliyle devam edelim. Bu modelde de büyük ölçüde kasa tasarım yapısı benzer olarak karşımıza çıkıyor. Arka bölümde yer alan üçlü geniş kamera alanı değişmemiş. Ön kısımdaki çentik bölümü ve ekran çerçeveleri ise biraz değiştirilmiş durumda.

Bu kısımda su damlası çentik alanı kullanımı tercih edilmiş. Haliyle telefonun çerçeve alanı biraz daha fazla.

General Mobile Era-30
General Mobile Era 30 tasarımı

Teknik Özellikler Açısından Neler Sunuyor?

Teknik açıdan Era 30 daha geri planda olan bir akıllı telefon. Telefonda MediaTek Helio G36 serisi mobil işlemci kullanılıyor. Bu işlemci biraz daha geri planda kalan bir işlemci. Fiyat performans özelinde düşünecek olursak, iyi bir denge sunulmasını sağlıyor.

RAM kısmında ise yine aynı mantık kullanılmış. 4+4 şeklinde bir dizilim var. 4 GB fiziksel RAM ve 4 GB genişletilmiş olan RAM. Yeterli mi derseniz sınıfı için yeterli bir RAM değeri.

Değişen bir diğer özellik ekran boyutu. Era 50 modelinden farklı olarak General Mobile Era 30 modelinde 6.6 inç ekran var. Yine LCD ekran ve yine 90 Hz yenileme hızı. Tabii ki bu ekran biraz daha düz olduğu için boyutu biraz daha düşük kalıyor.

Kamera konusunda bir fark yok. Sadece ön kamera değiştirilmiş ve 8 MP değerinde kamera yerleştirilmiş.

Era 30 Teknik Özellikler Özet

  • Ekran: 6.6 inçlik LCD ekran 90 Hz
  • İşlemci: MediaTek Helio G36
  • RAM: 4+4 GB
  • Kamera: 50 MP f/1.8 + 2 MP f/2.4 +0.08 MP f/2.4 ve 8 MP ön
  • Çekim: 30 FPS 1080p
  • Depolama Alanı: 128 GB
  • Pil: 5000 mAh ve 18 Watt hızlı şarj
  • İşletim Sistemi: Android 14
  • Fiyat: 7.599 TL

General Mobile Era Fiyatı Nasıl?

Serinin fiyatlarına da bir detaylı olarak bakalım istiyorum. İki model var ve 3 farklı seçenek sunuluyor. Ayrıca telefonu şu an satın alanlar için GM Pods 3 Pro kulaklık hediyesine de yer verilmiş. Fiyatlandırma depolama alanına göre değişmekte.

  • General Mobile Era 50 128 GB: 9.599 TL
  • General Mobile Era 50 256 GB: 9.999 TL
  • General Mobile Era 30 128 GB: 7.599 TL
silkroadgaminggentr
Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Popüler Haberler

Nasıl Yapılır?

Diğer Haberler