Perşembe, Haziran 27, 2024

Gigabyte Bios Tuşu?

Paylaş

silkroad gaminggentr

Bugün sizlere Gigabyte anakart ve laptoplarda Bios menüsüne nasıl ulaşabileceğiniz hakkında bilgi vereceğim. Bir çok kullanıcı özellikle format atarken bios menüsüne ulaşmak istiyor. Daha önce format konusunda deneyimli iseniz veya bios menüsünü az çok kullanmış iseniz çok sorun olmayacaktır ancak ilk defa bios deneyimi yaşayacak kişiler için bu yazılıma ulaşmak zor olabilir.

Gigabyte ülkemizde yoğun bir şekilde kullanılan anakartları mevcut bu nedenle laptoplarından daha fazla kullanıldığını söyleyebiliriz. Gigabyte bios tuşu hangisi sorunuza cevap verecek olursak ; Bios menüsü  Del tuşu , boot menüsü F12.

Bu kombinasyonlar ile Bios'a ulaşabiliyorsunuz. Daha önceki bios menüsü yazılarımda bahsettiğim gibi bios menüsü kullanımında dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. CPU,RAM gibi bilgisayarınızın önemli parçalarını bu menüden kontrol edebiliyorsunuz ve farklı ayarlar uygulayabiliyorsunuz. Ancak Gigabyte anakartlarda şöyle bir durum var sistem ayarları menüsünden bios yazılımının Türkçe dil desteği mevcut bu şekilde dili değiştirip kullanabiliyorsunuz. Bu da size daha kolay kullanım sağlamakta.

Bios menüsünün görünümü şu şekildedir.

gigabyte bios tusu

Bios menüsü ile ilgili son olarak Bilgisayarınız ilk açıldığında, BIOS'unuz otomatik olarak çalışır ve çoğu bilgisayar kullanıcısının, 1. sistemlerinin performansını değiştirmediği veya belirli işlevleri etkinleştirmediği veya devre dışı bırakmadığı ya da 2. bir şeyler ters gitmediği sürece, değişiklik yapmak için BIOS'a girmek için genellikle bir nedeni yoktur.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler