Perşembe, Nisan 25, 2024

Gigabyte Brix GZ1DTi7 oyuncu bilgisayarını duyurdu

Paylaş

silkroad gaminggentr

Gigabyte firması tarafından geliştirilen ve ilginç tasarıma sahip olan yeni oyuncu bilgisayarı Brix-GZ1DTi7 duyuruldu. Genel olarak siyah ve yeşil alaşımlı renkler tercih edildiği gibi, alışa gelmiş olduğumuz PC kasalarından çok farklı.

Yeni sisteme oyuncu bilgisayarı diyoruz çünkü içerisinde Intel Core i7 işlemci, 32 GB RAM ve GTX 1080 ekran kartı bulunuyor. Oyun performansı konusunda parçaları görünce zaten diyecek bir söz kalmıyor otomatik olarak. Zira Gigabyte Brix-GZ1DTi7 modelinde 240 GB M.2 SSD ve 1 TB HDD’de bulunuyor.

Şimdi bu sistem normal masaüstü kullanıcıları için ideal olarak görünüyor ancak dikine yapıldığı için farklı bir görüntü bizi şaşırtıyor. Bilgisayarda USB 3.0, USB Type-C ve HDMI girişleri bulunuyor. Ek olarak sistemin 4K ve VR desteğinin bulunduğunu belirtelim.

Kasanın üzerinde bulunan iki kapak ekzoz fanı olarak kullanıldığı için direkt hava çıkışlarını bu kapakları kaldırarak yapabiliyoruz. Şahsen kasa tasarımında en çok beğendiğim noktanın burası olduğunu söyleyebilirim.

gigabyte GB GZ1DTi7
Teknik özelliklere ekstra değinecek olursak;

❱ 6.nesil Intel Core i7-6700K

❱ 32 GB DDR4 RAM

❱ Nvidia GeForce GTX 1080 G1 8GB

❱ 240 GB M.2 SSD

❱ 1 TB 7200 rpm HDD

❱ 1x USB Type-C, 1x USB 3.1, 3x USB 3.0

gigabyte GB GZ1DTi7 pc 003
Sistemin içerisinde bulunan 6.nesil işlemci performans açısından üstün bir görev üstlendiği gibi, ihtiyaç duyulduğu taktirde Turbo Boost 2.0 ile 4.0 GHz hızına erişebiliyor. Hyper Threading ile birlikte de işlemci çekirdeği aynı anda iki görev üzerinde çalışabiliyor. Bu şekilde çoklu görev işlevini de yerine getirmiş oluyor. Yani bir yandan Render alırken, bir yandan da internette çalışamalarınıza takılmadan devam edebilirsiniz.

16 Nm FinFet teknolojisinde üretilen GeForce GTX 1080 oyunlar için mükemmel performans sunduğu gibi, GDDR5X/GDDR5 yüksek bant genişliğinde verimli bir oyun deneyimi sunabiliyor. Zaten GTX 1080’in performansını oturup da ekstra tartışmaya gerek yok.

Gigabyte Brix-GZ1DTi7 modelinin bir de GTX 1070 versiyonu bulunuyor. Henüz piyasa fiyatı açıklanmayan modelin Ocak ayında piyasaya sunulması bekleniyor.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler