Pazar, Haziran 23, 2024

GIGABYTE, Dijital İnsan Teknolojisini Destekleyen RTX YZ Bilgisayarlarında NVIDIA ile İş Ortaklığı Yapıyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

GIGABYTE, üst düzey RTX AI PC'leri piyasaya sürmek için NVIDIA ile ortaklık kurarak yapay zeka alanındaki hünerlerini sergiliyor. COMPUTEX 2024'teki açılış konuşmasında NVIDIA CEO'su Jensen Huang, üretken yapay zeka, dijital ikizler ve profesyonel çözümler sunan dijital insanlarla yapay zeka fabrikalarına dönüşen kişisel bilgisayarlar tarafından yönlendirilen yeni bir bilgi işlem çağının şafağını vurguladı.

Jensen, hesaplama enflasyonunun zorluklarını, özel işlemcileri hızlandırmada NVIDIA CUDA'nın verimliliğini ve yapay zekanın 100 trilyon dolarlık bir endüstri olma potansiyelini vurguladı.

GIGABYTE, RTX AI PC'lerden oluşan eksiksiz bir ürün yelpazesi sunmak için NVIDIA ile yakın işbirliği yaparak AI PC pazarındaki liderliğini pekiştirdi. Her GIGABYTE AI dizüstü bilgisayar, ACE NIM, Ray Tracing, Deep Learning Super Sampling (DLSS) ve güçlü Tensor Çekirdekleri gibi gelişmiş özellikleri destekleyen NVIDIA® GeForce RTX™ 40 Serisi Dizüstü Bilgisayar GPU'ları ile donatılmıştır. Bu teknolojiler, Jensen'in bahsettiği model tabanlı yaklaşımlarla uyumlu olarak gerçekçi görseller ve olağanüstü yapay zeka öğrenme yetenekleri sunuyor.

Ayrıca, GIGABYTE ürünleri NVIDIA ACE dijital insan teknolojisini destekleyerek dijital insanların doğal dil etkileşimleri ve yüz ifadeleri gerçekleştirmesini sağlıyor. Bunlar dijital insanlar marka elçileri, yapay zekalı müşteri hizmetleri temsilcileri ve dijital sağlık çalışanları olarak kullanılabilir, böylece kişiselleştirilmiş ve verimli hizmetler geliştirilebilir durumda.

GeForce RTX™ 4070 Ti SUPER AI TOP 16G 04

GIGABYTE'ın AI dizüstü bilgisayarları, yüksek yoğunluklu grafik işleme ve çeşitli AI uygulamalarında üstünlük sağlayarak hem oyunculara hem de yaratıcılara hitap ediyor ve GIGABYTE'ın AI devriminin ön saflarında yer aldığını ve yeni üretken AI uygulamaları çağını yönlendirdiğini gösteriyor.

GIGABYTE CEO'su Eddie Lin, “Yapay zeka bilgisayarları bulut tabanlı çözümlerden uç bilişime geçiş yapıyor ve önümüzdeki yıllarda niş pazarlardan ana akım benimsemeye geçmeye hazırlanıyor. Üstün donanım ve öğrenme ortamlarına sahip sağlam bir yapay zeka ekosistemi oluşturmak için en iyi çip liderleriyle yakın bir şekilde çalışıyoruz.” Üretken yapay zeka uygulamaları uç, bulut ve hibrit modlara yayıldıkça, PC alanında temel teknolojiler haline gelecektir.

GIGABYTE'ın NVIDIA ile uzun vadeli işbirliği ve özel AI Nexus teknolojisi mükemmel kullanıcı deneyimleri sağlıyor. Ayrıca, GIGABYTE dizüstü bilgisayarların %40'ından fazlası, kullanıcıların yapay zekanın avantajlarından ve rahatlığından tam olarak yararlanmalarını sağlayan özel Copilot tuşlarına sahiptir.

GIGABYTE ayrıca COMPUTEX öncesinde yenilikçi tasarımlarını ve yapay zeka alanındaki kapsamlı stratejik planını vurgulayarak yeni yapay zeka çözümlerinin lansmanını duyurdu.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler