Cuma, Nisan 26, 2024

Gigabyte GTX 1060 Windforce OC 5GB Ekran Kartı Göründü

Paylaş

silkroad gaminggentr

Gigabyte ekran kartı piyasasındaki ilk değişikliği fark ederek hemen modellerini güncellemeye başladı ve ortaya GTX 1060 Windforce OC 5GB modeli çıktı. Birazdan aşağıda değineceğim konulara detaylı olarak bakmanızı tavsiye ediyorum. Zira biz dün burada Türkiye’de ilk olarak haberi paylaştığımızda yine iftira atmaya çalışanlar oldu. Bu rehberi onlara ithafen ‘gerile gerile’ duyurmaktan gurur duyuyoruz.

Gigabyte GTX 1060 Windforce 5GB OC Neler Sunuyor ?

Hatırlarsanız Nvidia için GTX 1060 5GB GPU’su bir kaç gün önce ortaya çıkmış ve söylentilerin arkasında güçlü deliller paylaşılmıştı. Hatta Founders Edition modelinin hangi teknik özelliklere sahip olacağı da paylaşılmıştı. Şimdi ise Gigabyte’ın özel GPU varyantına ait görüntüler ortaya çıktı.

Bu grafik kartı şirketin mevcut GTX 1060 6GB Windforce modeli ile aynı PCB ve soğutucuya sahip olduğu görülüyor. Tek fark ise GPU’nun daha düşük VRAM‘e sahip olması ve daha küçük bellek veriyolu sunması.

GTX 1060 5GB bizlere saniyede 160 bitlik bellek bant genişliği sunarken, 8008 MHz’lik bellek hızına sahip olacak. Daha küçük bellek veriyolu, GPU’nun 6 GB’lık varyantından 32GB/s daha az bant genişliği sağlıyor. Overclock hızında 1582 / 1797 MHz, oyun modunda 1556 / 1771 MHz hız sunuyor.

Gigabytes GTX 1060 WINDFORCE 5GB OC 003

“Biz Yine de Uyaralım”

Tekrar belirtiyoruz; NVIDIA GTX 1060 5 GB modellerinin piyasaya kesin olarak sürüleceği henüz netleşmedi. Ancak yayınlanan bilgiler ve görüntülere bakıldığında çok büyük bir ihtimal ile yeni sezonda bu kartları piyasada göreceğiz. O yüzden kesin bilgi gelene kadar biz bir tarafımızı da ‘belki bu görüntülerin altından bir şey çıkmayabilir’ hissiyatında hareket ettiriyoruz.

Hatırlarsanız GTX 1070 Ti ekran kartının da çıkacağını Türkiye’de sizlerle ilk biz paylaşmıştık. Yine o habere de inanmayan kişiler çıktı. Sonra kart resmileştiğinde hem incelemesini yaptık hem de gerile gerile rehberimizi paylaştık.

PCH olarak bilgileri elde ederken yurt dışında bulunan ve sadece teknoloji editörlerinin bulunduğu bir WhatsApp grubumuz bulunuyor. Bu grupta olan kişiler yurt dışının en popüler kanallarının editörleri. O yüzden ilk bilgi o taraftan geldiğinde %80 ihtimal ile içerikler teyit edilmiş ve doğrulanmış oluyor. Bu bilgi de onlardan bir tanesi hocalar.

Ekran Çıktıları Nasıl ?

Aşağıdaki görselde GTX 1060 Windforce OC 5GB ekran kartını detaylı olarak görüyorsunuz. Üzerinde iki adet DVI-D portu, bir adet HDMI 2.0 portu ve bir adet de DisplayPort 1.4 içeriyor. Şuan için ise ekran kartının piyasa satış fiyatı hakkında net bir bilgi bulunmuyor. Aynı zamanda kart 1x 6 pin güç girişine ihtiyaç duyuyor.

 Gigabytes GTX 1060 WINDFORCE 5GB OC 005

Gigabytes GTX 1060 WINDFORCE 5GB OC 004

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler