Cuma, Nisan 26, 2024

GIGABYTE Üzerinde 2 Adet M.2 Yuvası Bulunan M.2 PCIe Kartını Tanıttı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Dünyanın önde gelen bilgisayar donanım üreticilerinden olan GIGABYTE, sunduğu farklı donanımlar ile PC pazarını domine etmeye devam ediyor. Bu kez GIGABYTE, üzerinde 2 adet M.2 yuvası bulunan M.2 PCIe kartı tanıttı. 

Her geçen gün gelişen teknoloji, biz tüketicilere deneyimleyip kullanabileceğimiz birbirinden farklı ürünler sunuyor. Bildiğiniz gibi bilgisayar sistemlerinin vazgeçilmezi olan depolama birimleri, şu sıralar popüler olan SSD depolama birimleri ile güncelleniyor. Uzun yıllardır kullandığımız geleneksel HDD’ler her ne kadar uzun bir zaman diliminde daha bizlerle birlikte olacak olsa da, eski teknolojileri nedeniyle terk edilmeye mahkum olacaklar. 

SSD’ler, geleneksel harddisklere göre çok daha yüksek okuma ve yazma hızları sundukları için yeni dönemde daha çok tercih edilmeye başlandı. Farklı bağlantı yuvaları ile farklı yüksek hızlar sunan bu birimler SATA bazında her ne kadar tüm bilgisayarlar için uyumlu olsa da, M.2 bazında ne yazık ki her anakart veya bilgisayar ile uyumlu değil. Ancak GIGABYTE, geliştirdiği yeni ürün ile PCI-Express yuvanızı çift slotlu bir M.2 yuvasına çeviriyor.

gigabyte m2 pcie

Model adı CTM403X olan yeni M.2 kartı, ilkel ekran kartları tasarımına oldukça benziyor. PCB üzerine konumlandırılmış iki adet M.2 yuvasını metal bir soğutucu blok kapatıyor. Kart, PCI-Express 3.0 yuvasını kullanarak depolama için hızlı ve güvenilir bir çözüm sağlıyor. 

GIGABYTE’ın yeni M.2 PCIe kartı, iki farklı sürüm ile geliyor. CMT4034 model kart; PCIe 16x bağlantısı üzerinden dört adet M.2 aygıtına destek veriyor. Öte yandan diğer model CMT4032 ise PCIe 8x üzerinden iki adet M.2 aygıtına destek sunuyor. Ayrıca her iki modelde de ısı sensörleri ve etkinlik LED’leri bulunuyor.

Piyasaya sürülmesi yakın olan yeni M.2 PCIe kartının fiyatı hakkında henüz bir bilgi bulunmuyor. 

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler