Perşembe, Mart 28, 2024

Google Arama Sonuçları Yenilendi!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Sevgili Google beyciğim son yıllarda arama motorunun tasarımına önem veriyor, hatta hali hazırda önceden alışık olduğumuz; mavi başlık, yeşil link, siyah açıklama” modundan çıkmıştı (yalnızca mobil) ve insanlara daha iyi bir görünüm sunmaya çalışıyordu. hatta mobil arama sonuçlarında artık web sitelerinin ikonlarına da yer veriyordu. Günler geçti hafta oldu, haftalar birikti ay oldu derken Google bu tasarımın aynısını masaüstüne getirmek istedi.

Artık hem mobil hem de masaüstü Google arama sonuçlarında yeni tasarımı faaliyete soktu ve nihayet arama sonuçları kutulu hale geldi, web sitelerinin ikonları arama sonuçlarında gözükmeye başladı ama bu tasarımı beğenmeyen kitle baya çoktu. Şirket yaptığı bu güncellemeyi geri aldı ve uzun bir süre boyunca ellemedi.

image 2
Google Arama Sonuçları Yenilendi! 2

Lakin Google, yavaş yavaş yeni tasarımını bölge bölge ve kullanıcı kullanıcı olmak üzere sunmaya başladı. Yeni tasarıma baktığımız zaman Google’ın yenilenmiş Material Design tasarımının hakim olduğunu görüyoruz; yeni tasarımın eskisinden pek bir farkı yok sadece arama sonuçlarında elde ettiğimiz bilgiler artık kart biçiminde karşımıza çıkıyor.

Google sadece arama motorunda değil aynı zamanda tüm Google ürünlerinde yeni bir tasarıma geçiş yapıyor, bunun nedeni ise kendisinin geliştirdiği ve kullanmakta olduğu Material Design isimli tasarım çerçevisini yenileyerek daha hızlı bir hale getirmiş olması. Google’ın bu yeni tasarıma geçmesi sayesinde düşük internet hızına sahip kullanıcılar sonuçları daha hızlı bir biçimde yükleyebilecek.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler