Salı, Nisan 16, 2024

Google Asistan Artık Spotify Sesli Komutlarını Algılıyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Google‘ın yaptığı açıklamalara göre önümüzdeki birkaç hafta içerisinde Google Asistan uyumlu herhangi bir cihazla birlikte sesli komutlar vererek Spotify‘ı kontrol edebileceksiniz.

Önceden sadece Google Home üzerinde asistana komutlar vererek yapabildiğimiz işlemi şimdi gelecek olan güncelleme ile birlikte hem ücretsiz hem de premium Spotify kullanıcıları “Ok Google, Spotify’da bugünün popüler şarkılarını çal” gibi komutlarla birlikte asistanınızı yönlendirebileceksiniz. Eğer Google Asistan üzerinde varsayılan müzik uygulamanız Spotify ise komutların içerisinde “Spotify’da” kullanmanız gerekmeyecek.

google asistan artik spotify sesli komutlarini algiliyor makale ici

Google Asistan ve Spotify‘ın yeni güncellemesi ile birlikte şimdilik tüm komutlar açıklanmasa da birkaç örnek komutu Spotify’ın haberi üzerinden sizinle paylaşıyorum.

  • “Ok Google, Spotify’ı başlat”
  • “Ok Google, Haftalık Keşfet’i oynat”
  • “Ok Google, Bugünün Hitlerini Chromecast cihazımda oynat”

gibi komutlar şimdilik belirlenenler. Önümüzdeki haftalarda ise tam komut listesi belirlendiğinde sizinle buradan tekrar paylaşacağım. Bu arada eğer Spotify’ı uzun bir zamandır kullanıyorsanız ve zamanda yolculuk yapmak istiyorsanız Spotify Zaman Kapsülü yazımızı da ziyaret edebilirsiniz.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler