Cumartesi, Nisan 27, 2024

İOS’11 Şarj Problemi Çözümü!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Geçtiğimiz haftalarda piyasaya çıkan ve benim gibi bir çok kullanıcı tarafından hemen indirilen ios 11 ilk yüklendiğinde yeni gelen bir çok özelliği ile kullanıcılar tarafından olumlu yönde geri dönüşler aldı. Fakat  bir sonraki gün fark  edilen şarjın hızlı bitmesi sorunu sadece eski iPhone kullanıcıları için değil yeni iPhone 7 sahipleri içinde aynı sorun yaşandığı fark edildi. Bu sorunu uğraşlarım ve araştırmam sonucunda belli kriterleri yerine getirerek biraz daha uzatabileceğimizi fark ettim.

 

ios 11 yardım menüsü

Öncelikle belirtmem gereken konu İOS 11 sürümünde bir çok iPhone kullanıcısının yıllardır beklediği alttan üste açılan menüden mobil veri bağlantısını açıp kapatma özelliğinin kapalı olduğu halde kendi kendine açılması yine aynı şekilde bluetooth bağlantısının kapalı konumda bıraktıktan sonra kendiliğinden açılması gibi sorunlar baş göstermiş durumda. Daha önce sorunsuz çalışan wifi açma kapama ise kapat deyince sadece bağlı olan wifiden çıkış yapmakta olduğunu gözlemledim. Tabiki bu sorunların tamamı birleştiğinde iphone ürünlerinde şarjı %30 daha hızlı tükendiğini gözlemledim. Bu sorunlardan ise kurtulmanın yolu aşşağı da maddelendirdim.

1- Öncelikle wifi ve mobil veriden bir tanesini kapatmak için denetim merkezini kullanmayın . Eskisi gibi ayarlar wifi sekmesinden kapatın yine aynı şekilde Bluetooth içinde ayarlar dan kapalı konumuna getirin. Bu şekilde tekrar kapatıldığında kendiliğinden tekrar açılmıyor.

2- Konum servislerini sürekli açık halde bırakmayın ( Açık olması yüzünden sürekli cihaz şarj tüketiyor sadece uygulamara açıldığında konumu kullanma yetkisi verseniz yeterli olur)

3- Bu ayarlamaları yaptığınız halde şarj konusunda bir yarar göremediyseniz; bu işlemi uygulayınız.

Ayarlar – Genel – Sıfırla- Tüm Ayarları Sıfırla seçeneğinden telefonunuzun ayarlarını sıfırlayınız.(Her hangi bir dosya silinmez)

ios11 şarj problemi çözümü 

 

Bu işlem cihazınızdan her hangi bir dosya silmez sadece var olan ayarları sıfırlamakta. Sıfırlandıktan sonra cihazınızın dili değişmiş olacaktır ayarlardan Türkce’ye geri çevirin ve bu işlemden sonra şarj konusun da geri dönüşlerinizi yazarsanız bizlerde bilgilenmiş oluruz. Özellikle 3 üncü maddeyi uyguladıktan sonra İphone 5s cihazımı sabah 9 akşam 19:00 e kadar şarj etmeden wifi-mobil veri açık bir şekilde %55 şarjım kaldığını belirtebilirim.

 

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler