Cuma, Mart 29, 2024

Google Asistan’ı Artık Telefondan Arayarak Kullanabileceksiniz

Paylaş

silkroad gaminggentr

Google büyük bir inavasyon içine giriyor ve bir telefon görüşmesi ile Kişisel Asistanı Hindistan’daki insanlar için kullanılabilir hale getiriyor; bu neden ile hizmete erişmek için akıllı bir hoparlöre veya akıllı bir cihaza ihtiyaç duymuyorsunuz.

Şirket, her yıl gerçekleştirdiği Google for India etkinliğinde bu özelliği yaratır iken mobil operatör şirketi Vodafone-Idea ile iş birliği kurduğunu açıkladı ve bağlı cihazlarda yer alan sanal asistanda olduğu gibi birden fazla dilde çalışma sergileyebiliyor.

Şirket, hattın iki şehirde test edildiğini söyledi: Kanpur ve Lucknow. Hindistan’da bir Vodafone-Hindistan kullanıcısı iseniz Assistant ile İngilizce veya Hintçe olarak sohbet etmek için 000-800-9191-000 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

Türkiye’den arasak çalışır mı?

Ülkemizdeki operatör şirketleri yurt dışı aramalarına izin veriyorlar fakat karşılığında sizlerden biraz tuzlu paralar alıyorlar. Evet ülkemizden yurt dışı numaralarını arayabilirsiniz fakat Google tarafından özel olarak yapılandırılmış bu numara arayan numaranın ülkesine göre yasaklama yapıyor mu yoksa direkt erişim veriyor mu bilemiyorum. Denemek isteyen dostlar deneyip tecrübelerini bizler ile paylaşırsa çok mutlu oluruz.

Google Assistant phone line hed

Google, bu yenilik ile puanları kontrol edebileceğinizi, trafik güncellemelerini alabileceğinizi ve etrafınızdaki mağazaları bulabileceğinizi söyledi. Hat ile görüşmek ücretsiz olacak ve yerel hava durumu gibi bağlamsal sorguları yöneltebileceksiniz ancak hesabınız için kişiselleştirilmiş sorgulara cevap alamayacaksınız. Google, bir bireyi tanımlamaya yardımcı olabilecek herhangi bir veri toplamayacağını belirtti.

Bu hat, ülkenin bazı bölgelerinde bağlantısı düşük olan kişilere Google Asistan sağlamak için üretildi yani bu numarayı bir akıllı cihaz sahibi kişilerin araması pek güzel olmaz.

Güzel bir inovasyon

Google beyciğimizin Hindistan’da gerçekleştirdiği bu büyük inovasyon gerçekten harika gözüküyor. Akıllı telefon kullanıcısı olmayan insanlardan bu yapay zekanın hürmetlerinden faydalanabilecek. Bakalım Google beyciğim bu yeniliği diğer ülkelere getirecek mi? Ve en önemli soru ülkemizde olacak mı?

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler