Cuma, Nisan 26, 2024

Hulu, Menüleri Daha Okunabilir Hale Getiriyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Hulu bugün, her şeyi daha kolay okumak ve gezinebilmek adına uygulamanın metin opaklığı ve arka planlarda değişiklikler yaptığını duyurdu. Şirket bu değişikliklerin erişilebilirlik üzerindeki odak noktasının bir parçası olduğunu söyledi. Hulu, abonelerin bu erişilebilirlik iyileştirmelerinden takdir beklendiğini belirtti.

hulu.0

Renkli degrade arka planlara geçiş, Hulu’nun 2017 yılındaki büyük tasarımsal değişikliğinde bir tasarım parçası olarak yapıldı ve şirket ekrandaki vurgusuz kelimelere ve simgelere de bir saydamlık ekledi. Şimdi, Hulu bunun bir kısmını kullanılabilirlik adına geri getiriyor.

Kullanıcı Deneyimi konusunda yoğunlaşıyorlar

Hulu ek olarak uygulamaya daha iyi bir ekran okuyucu yetenekleri üzerinde çalıştığını söylüyor. Hulu’nun Kullanıcı Deneyimcisi (UX) aracılığı ile insanlara sesli yol gösteren ekran okuyucu, cihazınızın ayarları vasıtası ile kolayca etkinleştirilebilir durumda.

hulu.0weww

Hulu ekibinden Akshatha Kommalapati ve Tanya Parker bir blog yazısında şunları söyledi:

“Yaz hackathonumuzun ana odağını erişilebilir bir tasarım haline getirdik ve bu yılın başlarında web platformumuzda bir ses açıklama merkezi başlattık” dedi. “Sesli açıklama merkezi, izleyicilerin sesli açıklamaları olan içeriği hızlı ve kolay bir şekilde bulmalarını sağlar. Ve değişiklikler orada bitmiyor. ”

Hulu, bugün yaptığı iyileştirmelere gelince, Roku kullanıcılarının bunları hemen göreceğini ve önümüzdeki birkaç hafta içinde Android, iOS, iPadOS ve daha fazla oturma odası cihazlarına yayılmaya devam edeceklerini söylüyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler