Cumartesi, Nisan 20, 2024

Google Asistanla Çalışan Kulaklıklar Geliyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Google ve Qualcomm, şirketlerin hızlı ve kolay bir şekilde Google Asistan’ı ile birlikte çalışan akıllı kulaklık yapmasını sağlayan akıllı kulaklık platformu QCC5100 serisini duyurdu.

Akıllı kulaklık yapmak hiçte kolay bir şey değil çünkü ses ile çalışan fonksiyonlarının her koşulda çalışabiliyor olması gerek ayrıca çalışma alanınız çok küçük. Hali hazırda bu işi yapan donanım zaten vardı fakat Qualcomm ve Google bir arada çalışıp QCC5100 gibi bir platform kurduklarında piyasanın ilgisini çekiyor.

Şirketlere Destek Sağlayarak Piyasadaki Çeşitliliği Artıracak

Qualcomm daha önce akıllı saatler, dronlar ve akıllı kameralar gibi platformlar kurmuştu ve bu listeye Akıllı kulaklık platformu eklemek için tüm uzmanlıklara sahip. Hem giriş hem de çıkışta ses işlemede kanıtlanmış bir uzmanlığa sahip olan Qualcomm, ses işlemede diğer şirketlerin bu eksiğini tamamlayarak onlara daha hızlı ve kolay bir şekilde üretmelerine yardım edecek.

Google’ın katkısı ise Google Asistan‘ın ve cihazların anlık olarak eşleşmesini sağlayan Fast Pair teknolojisinin desteğini sağlamak.

Qualcomm, diğer şirketlerin dizayn ve kullanıcı deneyimi gibi konulara yoğunlaşması için şirketlerin referans alabilecekleri örnek bir dizayn yaptı. Yani ilerleyen zamanda akıllı kulaklıklarda artış görebiliriz. Alacağınız yeni kulaklık daha akıllı ve marketteki çeşitlilik nedeniyle daha ucuz olabilir. Zaman gösterecek.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler